Ruta Cases dels americanos de Sitges

Ruta Cases dels americanos de Sitges

Al llarg del segle XVIII i XIX Sitges va protagonitzar una de les onades migratòries cap a Amèrica més importants del territori català. S’instal·laren primerament per tota la costa americana des de l’Argentina, l’Uruguai, Veneçuela, Colòmbia i fins a Mèxic, concentrant-se al s. XIX a Cuba i Puerto Rico.

Els emigrants i comerciants de Sitges van establir una xarxa al nou món que els va permetre exportar els vins i després el calçat que produïa. Alguns van mantenir i van fer créixer els seus negocis allà per força temps, com Facundo Bacardí o Andreu Brugal.

D’altres van retornar a la seva vila natal, des d’on van participar en el desenvolupament industrial de Catalunya, i on van ser els artífexs de la transformació urbanística de la vila, amb la compravenda de vinyes, solars, i edificacions.

D’aquest episodi Sitges en conserva una rica herència: els americanos que van assolir èxit econòmic es van construir luxoses cases d’estils neoclàssic, eclèctic, modernista i racionalista que encara perduren fins els nostres dies. En aquesta ruta en destaquem unes quantes. 

Fes click aquí i endinsa’t en la petjada dels americanos a Sitges.

Mapa de la Ruta

Accessibilitat
0 1
Material descarregabe