Presentació del llibre 'La ciutat de Vilageltrú, atles literari' de Montserrat Esquerda Bosch

Presentació del llibre 'La ciutat de Vilageltrú, atles literari' de Montserrat Esquerda Bosch
25 abril 2021

Presentació del llibre 'La ciutat de Vilageltrú. Atles literari'.  A partir d’una recopilació de 300 textos de 163 autors, dels quals 110 no són fills de Vilanova i la Geltrú, l’autora ha compost uns recorreguts literaris que es poden seguir en el llibre, però que també es poden realitzar físicament, tenint el llibre com a guia.

El mestratge d’en Vidal Vidal és un referent del qual veu l’autora per a la creació del llibre. Aquest tipus de llibre són una via per conèixer la vida i història d’una ciutat a través de textos literaris. El llibre arrenca amb un text de Jaume I. Es tracta d’una carta de poblament i franqueses on ofereix la seva protecció i eximeix de les exaccions reials, és a dir d’exigir impostos. (Document de 1274) i conclou amb un de Pi de Cabanyes de l’any 2000 (n’hi ha de posterior però s’ordenen per temes per tal de mantenir l’estructura dels recorreguts i no per datació cronològica) que és tota un declaració: “Un llibre, sí, pot salvar una vida...” perquè identifica perfectament el sentiment de l’autora en crear una obra que és, en les seves pròpies paraules, “una antologia literària-calaix de sastre de mil històries, anècdotes, vivències i personatges”.

El llibre està editat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb el suport de la Fundació Privada Mútua Catalana, el Consell Comarcal del Garraf, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) L’AUTOR

Lloc
Jardins d'El Retiro
Data
25 d'abril
Horari
A les 12 h