Sitges estrena el concurs ‘Platós al carrer’ per decorar els carrers durant el Festival de Cinema

Sitges estrena el concurs ‘Platós al carrer’ per decorar els carrers durant el Festival de Cinema
  • Avui s’obre el termini per presentar els projectes de les persones interessades i finalitzarà el 12 de maig. Els projecte de decoració de carrers o trams de carrers de la vila, hauran d’estar ambientats en pel·lícules de cinema fantàstic o de terror.
  • L’Ajuntament de Sitges seleccionarà els vuit projectes més ben valorats entre totes les propostes presentades a la convocatòria, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre.
  • Un jurat visitarà el 8 d’octubre els carrers decorats per valorar-los i el 9 d’octubre donarà a conèixer els tres carrers guanyadors a través de la pàgina web de l’Ajuntament i del Festival.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya impulsen la primera edició del concurs “Platós al carrer”, un projecte nou i singular de dinamització comercial adreçat a entitats, associacions o particulars de Sitges. L’objectiu és implicar el teixit associatiu, cultural i empresarial per crear ambientació durant el certamen i, alhora, contribuir a posicionar el comerç de Sitges a través d’una experiència de compra original, única, de qualitat i singular.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, remarca que “volem potenciar l’activitat econòmica i el comerç amb fets diferencials i únics de Sitges com el Festival de Cinema. El nostre objectiu és que tothom visqui una experiència a Sitges amb motiu d’aquest esdeveniment. Per aconseguir-ho volem implicar en la decoració dels carrers els comerços, la restauració, els museus i els veïns perquè els transformin en platós de cinema fantàstic i així contribuir a dinamitzar l’activitat econòmica. Volem que la gent vingui a gaudir de les projeccions de films i, també, a viure el festival no només a les sales de cinema sinó també a peu de carrer”. Guillem Escolà afegeix que “és el primer any d’aquesta iniciativa, però la voluntat és que es repeteixi any rere any, perquè els sitgetans ens involucrem en aquest tipus d’activitats per dinamitzar tot el poble i per rebre tots els visitants i cinèfils incondicionals del festival amb l’objectiu que el gaudeixin d’una altra manera”. 

El termini per fer les inscripcions s’obre avui, 21 d’abril, i finalitzarà el 12 de maig. Les inscripcions es poden formalitzar a través del portal municipal omplint el formulari a través de l’enllaç directe següent: https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/comerc-1/formulari-inscripcio-concurs-platos-al-carrer-2021.

Les bases del concurs també es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges: Platós al carrer 2021 Sitges.

Les persones interessades hauran de presentar un projecte per engalonar i decorar els principals carrers de la vila, places o trams de carrer (com a mínim de 50 metres) amb ambientació de pel·lícules de cinema fantàstic o de terror durant el Festival de Cinema, que serà del 7 al 17 d’octubre de 2021. Les decoracions es podran fer a tot l’espai urbà del carrer, als edificis i als establiments comercials i de restauració.

La memòria del projecte cal que inclogui:  

·       La localització del carrer o tram de carrer escollit per engalanar,

·       El tema o la pel·lícula escollida

·       La distribució de la decoració

·       La descripció del material que s’utilitzarà

·       El contingut artístic i creatiu

·       La fitxa tècnica de so i il·luminació

·       El suport dels veïns i empreses del carrer triat

·       El pressupost del projecte de decoració

L’Ajuntament de Sitges seleccionarà els 8 projectes més ben valorats, d’entre totes les propostes presentades a la convocatòria, per decorar 8 carrers per tal que es converteixin en realitat durant l’edició d’aquest any del certamen. Entre els criteris de valoració es tindrà en compte el contingut artístic i creatiu del projecte, l’adequació al tema triat i l’ús preferent de material reciclat, entre d’altres. 

El jurat visitarà el 8 d’octubre els carrers decorats per valorar l’originalitat i creativitat del projecte, l’espectacularitat, la qualitat artística, el disseny i la utilització de materials reciclats, entre d’altres criteris. El 9 d’octubre es donarà a conèixer el veredicte del jurat i s’anunciaran els tres carrers guanyadors a les pàgines web de l’Ajuntament i, també, del Festival. El dia 10 d’octubre a les 11 h es farà el lliurament dels premis i també la placa als carrers guanyadors.

 

Premis

En total, s’escolliran tres carrers guanyadors que obtindran un primer, segon i tercer premi. Els carrers premiats obtindran una placa honorífica en forma de rajola.