Sitges celebra la diada de Sant Bartomeu amb nostàlgia i un emotiu i solemne Ofici de Festa Major

Sitges celebra la diada de Sant Bartomeu amb nostàlgia i un emotiu i solemne Ofici de Festa Major

Aquesta celebració litúrgica és l’únic acte que es manté per commemorar la diada del patró de Sitges. Una representació del personal sanitari ha fet l’ofrena a Sant Bartomeu en homenatge a la tasca important que desenvolupen des de primera línia durant la pandèmia del coronavirus.

 

Amb els sentiments a flor de pell, Sitges ha començat la celebració de la diada de Sant Bartomeu amb el Solemne Ofici de Festa Major. L’emoció i la contenció, a causa de la Covid-19, han estat presents durant l’acte litúrgic que aquest dilluns ha aplegat 185 persones a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, ja que per motius de seguretat l’aforament s’ha limitat. Davant d’aquesta situació, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i riscos de contagi i, sobretot, tenint present el lema de la celebració ‘Viu-la amb els teus’, l’Ofici s’ha pogut seguir en directe la celebració d’una manera íntima i responsable a través d’una retransmissió de Maricel TV per Canal Blau.

L’únic acte, que s’ha mantingut de la diada de Sant Bartomeu (24 d’agost), és el Solemne Ofici Concelebrat que enguany, de forma excepcional, ha comptat amb l’ofrena realitzada per una representació del personal sanitari, en homenatge a la tasca tan important que ha desenvolupat durant la pandèmia del coronavirus.

Les restriccions també han afectat al nombre de capellans concelebrants, ja que habitualment n’hi ha entre trenta i quaranta i aquest 2020 només n’hi ha hagut 5. Mossèn Pausas ha presidit l’Ofici i ha estat acompanyat per 3 capellans concelebrants i un diaca amb la distància social adequada.

Alhora aquest any, també com a mesura de seguretat, al final de la celebració només s’han cantat el Goigs al sant, però en canvi, no s’ha pogut fer la veneració a la relíquia de Sant Bartomeu que cada any es feia al final de la celebració. A més, aquest 2020 tampoc s’ha fet l’estampa recordatori de Festa Major perquè no es pot repartir fulls entre els feligresos per motius de seguretat.

Sense poder celebrar les tradicionals 36 hores i amb l’alerta des del Departament de Salut a la ciutadania de tot Catalunya que és imprescindible reduir la interacció social per evitar brots, les sitgetanes i els sitgetans viuen la Festa Major de Sitges 2020 amb molts records a la memòria, enyorança i amb la il·lusió i les ganes que l’any vinent es pugui celebrar la festa grossa, la cita més important del calendari festiu.