L'èxit de l'exposició itinerant marca la Santa Tecla del 2020

L'èxit de l'exposició itinerant marca la Santa Tecla del 2020

Més de 2.500 persones han vist l’exposició de Santa Tecla que feia el recorregut de la processó exposant els elements del seguici festamajorenc.

 

La comissió de Festa Major calcula que més de 2.500 persones han vist l'exposició itinerant "Fes la teva processó de Santa Tecla", que ha estat la gran aposta alternativa per viure la festivitat de Santa Tecla 2020. Aquest any s’ha hagut de suspendre processons i actes multitudinaris a causa de la pandèmia de coronavirus. Malgrat les dificultats per fer el recompte, ja que en la majoria dels casos les exhibicions es podien veure des del carrer, el president de la Comissió, Agustí Marcet, explica que "els primers tres dies ja es van acabar els 2.200 fulletons que hi havia al llarg de l'exposició, o sigui que hi han passat milers de persones". Marcet afegeix que "els més petits i les seves famílies han pogut veure tots els elements de la processó, però també hem vist gent molt gran fent el recorregut i altres persones que ens han explicat que gràcies a l'exposició ara coneixen el recorregut complet de la processó de Santa Tecla".

Al llarg de 29 parades, començant pels Gegants de la Vila i acabant per la figura de Santa Tecla a la parròquia, s'ha pogut fer un recorregut pel tradicional circuit de la processó, amb l'atractiu per als infants que cada aturada tenia una lletra amagada. El recull de totes les lletres, és a dir al final de la ruta, desvetllava una frase.

D'entre els pocs actes que s'han mantingut aquest 2020 hi ha hagut l'Ofici de Santa Tecla, amb aforament limitat i mesures sanitàries i el repic de campanes anterior. Al final de l'Ofici, una traca va acomiadar la festa. El dia de la vigília, les campanes també van repicar a les 2 del migdia i el Consell d'Infants, a més de l'Alcaldessa, Aurora Carbonell, i el President de la Comissió, Agustí Marcet, va disparar els 21 morterets des de les terrasses de Maricel.

El president de la Comissió, Agustí Marcet, valora positivament la feina en el seu primer any al càrrec: "Hem evitat les aglomeracions i ens hem sabut reinventar amb actes com tirar els morterets des de les terrasses de Maricel o l'exposició itinerant per Santa Tecla". Marcet desitja que l'any vinent la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla ja es pugui celebrar amb més normalitat, ja que assegura que "ja tenim molta feina feta".

El regidor de Festes, David Martínez, vol subratllar "la gran responsabilitat i bon comportament de la ciutadania i en especial dels més petits, que normalment són els protagonistes per Santa Tecla i aquesta vegada han sabut entendre que no podien sortir com els altres anys". A més, Martínez destaca dos moments de la Santa Tecla 2020, que creu que s'han sabut reinterpretar per aquest any excepcional: "El llançament dels 21 morterets va servir per donar el protagonisme que es mereix al Consell d'Infants, que van ser els encarregats de tirar-los. Igualment, pubilles i hereus de Sitges van protagonitzar l'Ofrena a l'Ofici de Santa Tecla, ja que aquest any no es feia la processó". El regidor de Festes valora positivament el cicle festiu extraordinari de Sant Bartomeu i Santa Tecla, que s'ha desenvolupat sense processons ni actes multitudinaris a causa de la pandèmia de coronavirus. David Martínez agraeix la feina de la Comissió de Festa Major i creu que "hem de ser optimistes i pensar que l'any que ve podrem celebrar la festa amb circumstàncies més semblants a les que coneixíem fins aquest 2020".