Les Barraques de Sitges anuncien el cartell complet del 2021

Les Barraques de Sitges anuncien el cartell complet del 2021

Fins a vint propostes musicals aterraran a Sitges entre els dies 12 i 16 d’agost en una edició excepcional de les Barraques de Sitges. Degut a les restriccions imposades per prevenir la COVID-19, l’edició es celebrarà en un recinte tancat a l’aire lliure i serà de pagament per poder garantir la viabilitat econòmica de l’esdeveniment mantenint el seu ànim sense lucre.

Després d’un 2020 on el món es va aturar, els propers dies 12, 13, 14, 15 i 16 d’agost tornen les Barraques de Sitges en un format excepcional. Un esdeveniment que comptarà amb fins a 20 propostes musicals diferents per a tots els gustos.

Entre les propostes destaquen grups com Zoo, Oques Grasses o Lildami que presentaran els seus nous discs, grups de renom que tocaran per primer cop a la vila Sitges com Celtas Cortos, Ciudad Jara, Mafalda o La Fúmiga i amics habituals de les Barraques com Doctor Prats, Suu, Smoking Souls o l’Orquestra Di-versiones.

Fins a vuit grups amb veus femenines com El Diluvi, Jazzwoman, Sense Sal o Meritxell Neddermann conqueriran l’escenari refermant el compromís feminista de l’organització, sent crítics i conscients de que encara queda molt camí per recórrer per assolir la igualtat plena dins la cultura i el propi esdeveniment. Alhora, Les Barraques 2021 també tindran reservat un espai per al talent local representat per K-Liu, Ninot i PD Tronkes de Felipa.

Una de les principals novetats de l’edició és que es celebrarà en un recinte tancat a l’aire lliure. Aquest fet ve provocat per les mesures preventives de la COVID-19 que obliguen a tenir un aforament limitat. Com a conseqüència d’això i de manera excepcional, les Barraques de Sitges seran de pagament per poder garantir la seva viabilitat econòmica sense perdre l’ànim sense lucre del col·lectiu. Mantenir l’edició del 2021 tot i els canvis, contradiccions i dificultats que comporta a l’organització, representa una aposta ferma de suport al món cultural que està passant per moments difícils degut a la pandèmia.

Suport de l’Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges, mitjançant la Regidoria de Tradicions i Festes, donarà una subvenció nominativa extraordinària a les Barraques per poder desenvolupar aquesta activitat del 2021 que estarà encara marcada per la pandèmia de la Covid-19 i, també per mantenir l'esperit no lucratiu d'aquest esdeveniment de foment musical. Aquest col·lectiu, que integra diverses entitats culturals del municipi, pretén apropar a la ciutadania, especialment jove, una oferta musical de qualitat i puntera produïda principalment als Països Catalans, i que aquest any també integrarà talent local del municipi. Tanmateix, l'Ajuntament està treballant amb els organitzadors per assegurar que l'emplaçament on es desenvolupin els concerts sigui l'adequat i es puguin garantir les mesures sanitàries que dicti el Procicat, així com les mínimes afectacions de mobilitat i seguretat. Actualment s’està treballant en diversos emplaçaments, tots ells factibles segons protocols de represa cultural del Procicat de l’any 2020. En funció de com evolucioni la pandèmia i les noves directrius s'anunciaran aquestes ubicacions.

Properament es farà pública la distribució dels grups per dies a les xarxes socials de @BarraquesSitges i es posaran les entrades a la venda.

Material descarregable