L’artista japonesa Kaoru Hirose exposa al Miramar-Centre Cultural

Kaoru Hirose

L’artista i professora japonesa Kaoru Hirose exhibeix per primera vegada a Sitges una exposició individual de la seva obra amb Sumi-e, una tècnica de pintura nipona amb tinta. L’acte d’inauguració d’aquesta mostra, inclosa a La Pregonera 2022, es va fer divendres 3 amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Salmerón, i la mateixa pintora a la planta baixa del Miramar-Centre Cultural, on l'artista exposa les seves creacions minimalistes fins al 28 d’agost. 

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha destacat que “és un plaer gaudir d’una exposició ben diferent a les que estem acostumats al Miramar-Centre Cultural, ja que l’artista Kaoru Hirose ens fa transportar-nos a l’art japonès mitjançant les emocions que la natura desperta en l’artista”. 

A la mostra es poden contemplar 19 obres creades amb la tècnica Sumie-e, mitjançant les quals l’artista vol transmetre pau, harmonia i positivisme. Kaoru Hirose, assegura que “aquest art de pintura tradicional oriental es realitza amb tinta negra, aigua, paper i pinzells especials amb els quals puc expressar diferents nivells de llum i foscor, volum i perspectiva”.  

Al llarg de la seva trajectòria, la pintora ha realitzat exposicions, cursos i demostracions de Sumi-e a diferents universitats, escoles i instituts d’art a Barcelona, Berlín i altres ciutats d’Europa. Ara per primera vegada té una exposició individual a Sitges després de ser una de les tres persones guanyadores al concurs per exposar al Miramar-Centre Cultural, que va convocar l’any passat la regidoria de Cultura. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, destaca que la mostra de Kaoru Hirose “és una exposició més de talent local, ja que l’artista està instal·lada a Sitges des de fa setze anys”. La pintora Kaoru Hirose ha posat de manifest que “estic molt contenta de viure aquí i és un gran honor poder fer la meva exposició aquí i poder ensenyar l’art dels meus orígens Japó”

Kaoru Hirose va néixer a Tokushima, però des del 2006 resideix a Sitges, on ha desenvolupat la tècnica del Sumi-e. Anteriorment, l’artista, que pintava a l’oli i acrílic, va viure a Canadà i després a Alemanya, llocs on va continuar desenvolupant la seva creativitat. Encara que viu fora de Japó assegura que “a cada lloc on visc o visito, naturalment em modifico per adaptar-me i gaudeixo de la fusió entre les diferents cultures i jo. Gràcies a Sumi-e he pogut expressar aquesta emoció dins de mi”. 

 

L’exposició ‘Kaoru Hirose. Sumi-e. Pintura japonesa amb tinta’ es pot visitar i fins al 28 d’agost al Miramar-Centre Cultural.