Festival Límbic 2023: tota la programació

Fotografia: Límbic 2022

El Límbic és un festival itinerant de creació contemporània, impulsat per Òmnium Cultural. De naturalesa interdisciplinària i amb la voluntat de situar en diàleg totes les arts vives, és una gran cita de cultura al carrer que demostra la vitalitat de la creació en català. Música, teatre, circ, humor, dansa, performance, poesia... es troben i es repensen des d’una perspectiva innovadora, juntament amb propostes que combinen nous formats i disciplines.

Per això, i després de l’èxit de la primera edició, on més de 22.000 persones van omplir els carrers de Terrassa, Òmnium Cultural reprèn la iniciativa i consolida el festival amb una segona edició a Sitges, on es combinaran propostes actuals –fins i tot, recentment estrenades– amb aquelles que ja tenen una trajectòria perquè han circulat per teatres i festivals del territori, i de més enllà. 

 

Sobre la programació

Els principals eixos del festival són la llengua i el territori, l’aposta pel risc, l’experimentació i l’emergència, amb una manera de veure el món crítica i compromesa amb el feminisme, l’antiracisme, l’antifeixisme i els valors LGTBIQ+. El festival incideix també en la cultura en relació i vincle, especialment amb l’educació i la mediació. La programació inclou noms com Marc Sarrats i Oye Sherman (humor), a Cia. Núria Guiu, amb l'espectacle Cyberexorcisme (dansa) i el podcast Tardeo de Radio Primavera Sound amb Andrea Gumes, en conversa amb els músics Quim Carandell de La Ludwig Band, Clara Peya i Ikram Boulum. Pel que fa a la música (centralitzada a un escenari a La Fragata), entre el cartell hi destaquen noms de gran volada com Lildami, Triquell, Da Souza, Marina Herlop i Renaldo&Clara. La programació  musical culminarà amb dues sorpreses que es faran públiques un mes abans del festival

El festival incorpora també el talent i teixit sitgetà a la seva programació amb una proposta  a càrrec de Les Veïnes, que presenten una lectura crítica i humorística de Sitges, i la participació de l'Agrupació de Balls Populars, que es suma al Límbic amb el seu Ball de Gitanes. 

Material descarregable