El Festival Jardins Terramar de Sitges presenta el cartell de l’edició 2021, que tindrà lloc del 29 de juliol al 13 d’agost

El Festival Jardins Terramar de Sitges presenta el cartell de l’edició 2021, que tindrà lloc del 29 de juliol al 13 d’agost
 • El grup català Manel obrirà el Festival el 29 de juliol i el 13 d’agost clourà el certamen La Oreja de Van Gogh.
 • Antonio Orozco, Mónica Naranjo, Sílvia Pérez Cruz, El Barrio, Amaral, Sopa de Cabra i Los Secretos, actuaran per primer cop a l’escenari de l’auditori principal del festival.
 • Rosario, Fangoria, Ara Malikian, Sergio Dalma i God Save The Queen tornen als jardins de Terramar, després d’haver actuat en edicions anteriors.
 • Les entrades anticipades estaran a la venda a partir d’aquest mateix dijous, 22 d’abril, a les 12 h pels canals oficials de venda de TICKETMASTER i festivaljardinsterramar.com.

El Festival Jardins Terramar de Sitges ha presentat aquest dimarts el cartell de la propera edició que tindrà lloc del 29 de juliol al 13 d’agost. La roda de premsa telemàtica s’ha realitzat des de l’espai Miramar-Centre Cultural i ha comptat amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón, i Joan Ramon Rodríguez, codirector del festval Jardins Terramar de Sitges.  

L’organització del certamen ha revelat 14 artistes i grups que actuaran a l’escenari de l’auditori principal dels centenaris Jardins de Terramar, dos anys després de la darrera edició celebrada l’estiu de 2019, a causa de l’ajornament l’any passat provocat per la pandèmia de la Covid-19. El Festival amplia aquest any la seva durada a setze dies, del 29 de juliol al 13 d’agost i oferirà un cartell molt variat amb músics i grups d’estils molt diferents. La programació arrencarà el 29 de juliol amb el concert del grup català Manel i es clourà amb el grup La Oreja de Van Gogh. Nou dels artistes anunciats no han actuat mai al festival: Antonio Orozco, Mónica Naranjo, El Barrio, Sílvia Pérez Cruz, Amaral, Sopa de Cabra, Los Secretos, Manel i La Oreja de Van Gogh. I els cinc restants, sí que havien actuat en alguna de les tres edicions anteriors: Rosario, Fangoria, Ara Malikian, Sergio Dalma i God Save The Queen.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha destacat que "el Govern Municipal segueix apostant en acollir esdeveniments culturals de gran rellevància per al municipi de Sitges com és el Festival Jardins de Terramar i era molt important que, tot i la situació sanitària i econòmica del moment,  Sitges pugui tornar a acollir una nova edició d’aquest festival musical de referència." El Festival Jardins de Terramar com a festival de música d'estiu forma part del calendari musical de l'any, iniciat pel Jazz Antic Sitges, passant pels concerts del Sitgestiu Cultural, les Barraques o els Concerts de Mitjanit al Port d'Aiguadolç.

Per la seva banda, el codirector del festival, Joan Ramon Rodríguez ha comentat que “després de la impossibilitat de celebrar el festival l’any 2020, a causa de la irrupció de la pandèmia, enguany, el festival es pot dur a terme amb totes les garanties per al públic establertes per les diverses administracions, tal com s’estan realitzant concerts o funcions de teatre en auditoris actualment”. En aquest sentit, el codirector del festival ha informat que l’aforament es veurà reduït a un 50% respecte a les anteriors edicions, i que hi haurà només un màxim de 1.100 localitats a la venda per a cada concert.  L’any 2019 hi va haver un total de 25.175 espectadors.  Joan Ramon Rodríguez afegeix que “totes les entrades dels concerts seran numerades en seients preassignats en el mateix moment de la compra”.  La resta de mesures establertes seran la distància de seguretat entre butaques a platea i grada, presa de temperatura als accessos, gel hidroalcohòlic a tot el recinte i l’ús de la mascareta durant els concerts, entre d’altres.

En paral·lel al Festival, també es potenciarà el talent local. El regidor de Cultura Xavier Salmerón ha avançat que “en aquesta nova edició, l'Ajuntament hi organitzarà dins del festival, el cicle Imprescindibles, que va ser creat l'any passat a l'Hort de Can Falç, per mostrar l'agraïment i el suport als artistes amb denominació d’origen sitgetà durant la pandèmia". El cicle Imprescindibles substitueix el que era fins ara l'escenari de Talent Local de l'esdeveniment, incorporant així també la dansa. El regidor Xavier Salmerón destaca que el cicle Imprescindibles serà “retransmès per streaming per tal que tothom pugui gaudir d'aquestes actuacions des de casa tenint en compte els aforaments limitats. El material audiovisual també servirà com a material de promoció per part dels mateixos artistes".

 

Programació

Aquest estiu el Festival Jardins Terramar de Sitges reunirà els artistes i grups més importants del moment a l’escenari de l’auditori principal. Els encarregats d’obrir el certamen el 29 de juliol serà el grup català Manel que hi actuaran en el marc de la gira Per la bona gent, homònima a l’àlbum produït abans de la pandèmia i amb el qual van ser número 1 de vendes estatal.  El grup ha publicat recentment L’amant malalta, un EP que inclou tres cançons inèdites.

El 30 de juliol Fangoria, el duo format per Alaska i Nacho Canut, serà un dels retorns més celebrats al festival, coincidint amb el 30è aniversari del llançament del seu iniciàtic treball Salto mortal de 1991. La cantant Rosario presentarà el 31 de juliol les noves cançons incloses a l’àlbum Te lo digo todo y no te digo na i repassarà els seus grans èxits.  I el primer cap de setmana del festival, el tancarà, l’1 d’agost, el show sobre Queen més espectacular del món, God Save The Queen, que ha rebut en els últims anys molts reconeixements internacionals, reviurà de nou a l’escenari dels Jardins Terramar de Sitges els grans èxits de 1973 a 1995 de la banda liderada per Freddie Mercury.

El 2 d’agost, l’aclamat cantautor El Barrio, acostumat a omplir grans estadis en els seus multitiudinaris recitals, farà una excepció per oferir l’únic concert a Catalunya d’aquest 2021. El 3 d’agost, la catalana Sílvia Pérez Cruz presentarà el seu nou treball titulat Farsa (género imposible), acompanyada per la seva banda al complet i la col·laboració especial en la posada en escena de la Farsa Circus Band. El 4 d’agost serà el torn del virtuós violinista libanès d’ascendència armènia, Ara Malikian, que ja va estar present a l’edició 0 de l’any 2017, i que torna al festival amb nou material. 

El 5 d’agost, Amaral, una de les bandes de major èxit del pop espanyol de les últimes dècades, actuarà a l’escenari principal. Un dia més tard, el 6 d’agost, es podrà veure  Sopa de Cabra amb la gira que commemora el 30è aniversari del seu treball Ben endins. El 7 d’agost, la cantant Mónica Naranjo ens porta la seva gira de concerts en format íntim Puro Minage, acompanyada únicament per un piano i la seva veu prodigiosa.  La segona setmana del festival, la tancarà el cantant Sergio Dalma que celebra trenta anys de trajectòria amb el seu directe Gira 30... y tanto.

El tram final del festival l’encetarà el 9 d’agost Antonio Orozco, un dels artistes més populars del país, presentant el desè àlbum d’una carrera extraordinària. Aviónica Tour en una de les gires més esperades de l’any. L’11 d’agost, la mítica banda del pop espanyol dels anys 80 i 90, Los Secretos, recuperà els grans èxits de la seva discografia, i el 13 d’agost, clourà la present edició del certamen un dels altres noms il·lustres del panorama del pop espanyol de les últimes dècades, el grup basc La Oreja de Van Gogh.

 

Dates dels concerts confirmats:

 • 29 juliol Manel
 • 30 juliol Fangoria
 • 31 juliol Rosario
 • 1 agost God Save The Queen
 • 2 agost El Barrio
 • 3 agost Sílvia Pérez Cruz
 • 4 agost Ara Malikian
 • 5 agost Amaral
 • 6 agost Sopa de Cabra
 • 7 agost Mónica Naranjo
 • 8 agost Sergio Dalma
 • 9 agost Antonio Orozco
 • 11 agost Los Secretos
 • 13 agost La Oreja de Van Gogh

 

Entrades a la venda (a partir del dijous 22 d’abril a les 12 h)

Les entrades dels primers concerts anunciats del Festival Jardins Terramar de Sitges estaran disponibles a partir d’aquest dijous 22 a partir de les 12 h a tots els canals oficials de venda de Ticketmaster i al web FestivalJardinsTerramar.com.

 

El festival com a impuls cultural, econòmic i turístic en temps de pandèmia

El Festival Jardins Terramar de Sitges ha estat des de la seva creació un pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per atraure visites a Sitges de públics diversos. A la passada edició de 2019, la xifra d’espectadors va superar les vint-i-cinc mil persones.

Ara, en aquests temps de pandèmia, el festival torna a comptar amb la confiança dels seus patrocinadors principals, Banc de Sabadell, Damm i Viña Esmeralda, i la col·laboració de Veri i Royal Bliss.  Els hotels oficials del festival seran Melià, ME, i Dolce Sitges, i el transport oficial Rodalies RENFE.

El festival organitzat per la promotora catalana Terra Music & Events compta amb el suport logístic de l’Ajuntament de Sitges.