Cineclub Sitges organitza el I Cicle del Dia Internacional de la Dona

Cineclub Sitges organitza el I Cicle del Dia Internacional de la Dona

Un total de set pel·lícules formaran la programació especial del I Cicle Dia Internacional de la Dona, que organitza Cineclub Sitges dins dels actes oficials del 8M. L'esdeveniment tindrà lloc entre el 4 i l'11 de març i comptarà a més amb presentacions i col·loquis per debatre diferents aspectes sobre la igualtat, al voltant dels plantejaments que realitzen els films que es podran veure a la pantalla del Cinema Prado de Sitges.

El cicle donarà el tret de sortida el dijous, 4 de març a les 19h, amb una sessió inaugural presentat per Carmen Gallego i amb la projecció de 'The Glorias'. El film ens mostra la història de la periodista, activista i feminista Gloria Steinem, i el seu influent viatge des dels seus anys de joventut a l'Índia fins a convertir-se en un rol indispensable en el moviment pels drets de les dones en els anys 60 i la històrica Conferència Nacional de les Dones el 1977.

Dissabte, 6 de març a les 18 h, la sessió girarà al voltant de la dona i el món de la música amb la pel·lícula australiana 'I am Woman'. El film ens presenta la vida de Helen Reddy, cantant, compositora, actriu i activista australiana. La seva cançó I Am Woman, guanyadora del Grammy, es va convertir no sols en l'himne del moviment feminista durant la radical dècada de 1970, sinó també en el segell de Reddy. Seguidament hi haurà un col·loqui amb la participació de les cantants sitgetanes Glòria Freixas i Andrea Perrone.

Diumenge, 7 de març a les 18 h, Cineclub Sitges comptarà amb la presència del director Ramon Térmens i el muntador i sitgetà Sergi Maixenchs, que presentaran el film 'La Dona il·legal'. Aquesta producció catalana i nominada als Premis Gaudí, ens presenta a un advocat d'immigració què accepta un cas en aparença senzill: evitar la deportació d'una jove kosovar. La jove apareix morta i es declara que s'ha suïcidat. En Fernando lluitarà contra la corrupció, els abusos sexuals i els falsos suïcidis del sistema de deportacions de l'Estat arriscant la seva pròpia vida. Els convidats participaran en un col·loqui amb el públic després de la projecció.

Dilluns, 8 de març, a les 19:30 h es projectarà el documental 'Singled [Out]'. Aquesta producció catalana se centra en l'estigma de ser dona soltera a partir de certa edat, amb la voluntat d'entendre com és viscuda la solteria femenina a partir del testimoni de dones de diferents punts del planeta. Així, "Singled [Out]" proposa una reflexió sobre el lloc que avui ocupa l'amor en aquest món de relacions per encàrrec en línia i on l'individualisme és al centre de l'equació. La sessió comptarà amb la presència de les directores del film, Mariona Guiu i Ariadna Relea que participaran al col·loqui posterior.

Dijous, 11 de març a les 19:30 h, la producció catalana 'Astrid' del director Marc Galver, clourà el cicle. Astrid Fina és la protagonista d'aquest documental on explica com un traumàtic accident li va suposar l'amputació del seu peu dret, i com la seva vida va donar un tomb fins a esdevenir una snowboarder professional. L'accident, les 13 operacions, la decisió d'amputar, tornar a caminar, les primeras i desastroses baixades, la millora, els viatges, la frustració, el tornar-se a aixecar i el moment que li dóna sentit a tot: Astrid a terra plorant de l'emoció per haver guanyat una medalla paralímpica. La sessió finalitzarà amb un col·loqui a càrrec de Carme Crespo, psicòloga de l'Institut Maricel i el director del film Marc Galver.

Però el cicle també tindrà un espai pels infants amb la seva edició Xics, on es podran veure dues pel·lícules d'animació que destaquen per fomentar la igualtat.

Dissabte 6 de març a les 16 h es projectarà 'El vent entre les canyes' on La Xibeca del cinema ofereix als nens i nenes cinc aventures al voltant de la llibertat, amb músiques originals, heroïnes sorprenents i una qualitat gràfica extraodinària.La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, les ganes de ser lliure de l'animaló fantàstic a L'unicorn i la lluita per l'alliberació de la tirania a El vent entre les canyes, conformen un programa de curtmetratges que és un meravellós cant a la llibertat.

Diumenge, 7 de març a les 16 h arriba el film 'Al Sostre del Món', que ens trasllada a Sant Petersburg a l'any 1882. on Sasha, una joveneta de l'aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

El cicle compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges, Casino Prado Suburense, El Festival Dona i l'Institut Maricel.

Les entrades ja es poden adquirir a la taquilla del cinema i al web www.cineclubsitges.com.