Canvis de dates i d’ubicació a tres exposicions de La Pregonera 2021

Canvis de dates i d’ubicació a tres exposicions de La Pregonera 2021

La Pregonera 2021 actualitza la seva programació amb canvis a tres exposicions per motius logístics i per donar-los més visibilitat. L’exposició ‘Dones Científiques’ canvia d’ubicació i s’instal·larà, finalment, a Can Falç de Mar; la mostra dedicada a Miquel Villà s’endarrereix i obrirà portes del 21 d’abril al 29 d’agost al Museu de Maricel i la proposta expositiva protagonitzada per l’artista Pepito Zamora s’instal·larà el mes de desembre al Museu de Maricel.

L’exposició ‘Dones Científiques’ es farà del 5 al 13 de març però canviarà l’emplaçament i s’instal·larà, finalment, a Can Falç de Mar. Aquesta modificació ve motivada per aconseguir oferir més visibilitat a través d’un espai més ampli que l’Estudi Vidal-Sala d’Art, lloc on estava previst exhibir-hi la mostra inicialment. Alhora aquest canvi d’ubicació també permetrà realitzar activitats paral·leles al voltant d’aquest espai. El col·lectiu No em toquis la Tecla i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges impulsen aquesta proposta que descobreix dones de la ciència, que en la majoria dels casos, han estat condemnades a l’oblit. Entre els testimonis de dones científiques de diferents èpoques, hi ha la científica britànica Rosalind Franklin que va descobrir l’estructura de l’ADN.  

L’artista Miquel Villà serà el protagonista d’una exposició, que modifica les dates previstes i es farà del 20 de maig al 29 d’agost al Museu de Maricel. El Consorci del Patrimoni de Sitges va decidir allargar la mostra temporal ‘El llibre català en temps del Modernisme’  a causa de les restriccions de mobilitat entre poblacions i l'interès dels usuaris en tenir l'oportunitat de visitar-la. Això ha fet que s’hagi endarrerit l’exposició de Miquel Villà, que tenia previst inicialment obrir portes del 21 d’abril al 29 d’agost. Enguany es compleixen 120 anys del naixement del pintor barceloní Miquel Villà, un dels principals representants del fauvisme a casa nostra. El Museu de Maricel presentarà una retrospectiva de la seva obra, centrada en la representació de paisatges, d’interiors i de natures mortes i figures, que es complementarà amb l’obra d’altres artistes catalans realistes l’obra dels quals ajuda a contextualitzar la de Villà.  

L’exposició dedicada a l’artista Pepito Zamora canvia de dates i es podrà visitar a partir del mes de desembre en una nova ubicació ja que, finalment, s’instal·larà a l’espai de Can Rocamora de Museu de Maricel per ampliar la seva visibilitat i per oferir millor l’obra exposada. L’Associació LGTBI Gay Sitges Link i la Regidoria de Cultura tenien previst inicialment ubicar aquesta mostra a l’ Estudi Vidal – Sala d’art del 3 al 15 de juny, però finalment, s’ha passat a finals d’aquest any.  L’artista va morir a Sitges, oblidat per la majoria. La seva figura mereix ser reivindicada. José Zamora (Madrid, 1889 - Sitges,1971) va ser pintor, dibuixant, figurinista per al Casino de París, escriptor, dissenyador de moda i autor de tants altres talents que executava entre Madrid i la capital francesa. Amb l’ocupació alemanya de França, el 1941, va marxar de París per instal·lar-se a Sitges, on s’hi va quedar la resta de la seva vida i a on va implicar-se fins al punt d’assumir el disseny de la catifa de Corpus del Cap de la Vila. L’Associació Gay Sitges Link dedica una exposició a la seva figura, amb la voluntat de fer difusió del seu llegat.  

Les 3 mostres són algunes de les propostes de la programació d'exposicions inclosa a La Pregonera 2021.

 

 

Material descarregable