Arriba el Colors Sitges Queer Fest, el festival cultural queer de Sitges

Arriba el Colors Sitges Queer Fest, el festival cultural queer de Sitges

El festival arrenca el dimecres 29 de setembre i fins al diumenge 3 d'octubre amb un programa divers per reivindicar el Queer. L’esdeveniment proposa cites culturals que abasten un ampli ventall d'expressions artístiques.

L’Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, presenta la primera edició del Colors Sitges Queer Fest, una proposta cultural des de la perspectiva queer, “entenent el concepte com la manifestació pública de la persona que viu la vida i, per extensió, l’art d’una manera diferent al que estableix la societat hegemònica i normativa”, afirmen des de Colors Sitges Link.

El Retiro es converteix en la seu principal del festival, que recorre també altres espais com el Queenz Cabaret Restaurant, la Biblioteca Santiago Rusiñol, l’Escorxador, el Cocktail Bar Queenz, la galeria Art i Cafè, i el Sitges Hotel Royal Rooms.

El festival proposa des d’exposicions d’art pictòric fins a l’espectacle de Flamenc Queer, passant per col·loquis de literatura i còmic, una jam session poètica, conta contes per a tota la família, laboratori de dansa i musica, i el concurs Colors Queer Talent Show.

El tret de sortida del Colors Sitges Queer Fest és el 29 de setembre, a l'escenari de Queenz Cabaret Restaurant, amb l'espectacle ‘Varietés’, en què es donen cita els monòlegs teatrals de Dante Martín, Carmina Soler, la performance de Martin Lewton, la dansa contemporània de la companyia local SitgesCreart (Silvia Cuesta & Jasanzo) i la música, amb la veu de Lionel Cross. Prèviament, el festival celebra el taller ‘Move to be different’, conduït per Raffaella Gallo, dansaterapeuta certificada i professora de Dansa Teràpia Aplicada a Torí (Itàlia). El laboratori conjuga dansa i moviment, espai i imatges, paraules i narració. L'objectiu és la construcció d'una performance final oberta al públic.

La programació, el dijous 30, és d’estrenes i inauguracions, amb la presentació en primícia de la novel·la ’Aquello que fuimos’ de Martha Lovera, autora veneçolana establerta a Alacant. Aquest mateix dia, a l'Art i Cafè, tindrà lloc la inauguració de ‘Alta tecnología Travestí ¡Que lo trans sea ley!’ i visita a ‘Neotravestismo’, de l’artista gràfic Rubén Antón.

L’endemà, la cantant Christina Falcinella estrenarà l'espectacle ‘KHAIREMERI Project, Queer intersections’, acompanyada per Toni Sánchez al baix i al piano, als Jardins de Beyrouth de l'Hotel Sitges Royal Rooms. Es tracta d'un recorregut personal entre cançons transgènere (musical?) i poesies de dones, per donar la veu cantant a l'alteritat, reticent a classificacions ortodoxes de la visió de el món en femení.

La Ruta Especial Queer: una ruta a peu per la història queer de Sitges, obre el dissabte, que continua, a l'escenari dels jardins del Retiro, amb el col·loqui ‘Literatura LGTBIQ +: quant hem canviat?’, amenitzada per la Dj Pilar Cordero, que comptarà amb la periodista Sandra Bravo, i els escriptors i escriptores Pablo Wessling, Martha Lovera, Robert Monzonis i Manuel Gerardo. Al mateix emplaçament, a la tarda, per tots els públics, l'actriu Marta Marco presenta el seu espectacle de contacontes ‘Ser o no ser’. La programació del 2 d’octubre proposa també una Jam Session Poètica, a càrrec de les rapsodes Adelaida Guasch, Elisa Lein, Ingrid Garasa, Santi Calleja i Trizas de Papel, al Queenz Music Bar i, a la nit, es tanca la jornada amb l'espectacle Flamenco Queer als Jardins del Retiro.

El setè art també està present en aquest queer fest amb la mostra de curtmetratges LGTBIQ+, que enllaçarà amb el vermut literari sobre ‘La novel·la gràfica i el còmic com a eina activista’, moderada per la il·lustradora sitgetana Montse Casaoliva, la participació del i de la dibuixant Sebas Martín i Rocío Vidal, l'autor Ian Bermúdez i l’il·lustrador Carlos Cubeiro. I, per acabar, a la tarda, el Colors Queer Talent Show, el concurs de talents que comptarà amb un jurat d'excepció: Jordi Milà (director La Cubana), Nacho Ruiz (organitzador de gala drag queen de Sitges), la cantautora Lydia Ruiz , el televisiu Pablo Wessling i el cantant Hugo Marlo.

El Colors Sitges Queer Fest compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ​​Associació de Joves de Cubelles, Jungle Fest, Sweet Life, Sitges English Theatre Company, Aquelarre Cultural Sitges, FELGTB, Grup Parrots, La Pícara, Dolce Hotel, Gala Drag Queen, Sitges Pride, Cineclub Sitges, Jasanzo, SitgesCreart, el Cable i Sala Joiers.

 

DIMECRES 29

Taller Move to be diferent amb Raffaella Gallo.

L’Escorxador, de les 11 a les 18 hores

Laboratori de dança i moviment, espai i imatges, paraules i narració. L’objectiu és la construcció d’una performance final oberta al públic.

Preu: 25 €

 

Inauguració Colors Sitges Queer Fest. Espectacle

Queer Varietés. Queenz Cabaret Restaurant, a les 20 hores

Amb l’actuació de Dante Martín, Carmina Soler, Lionel Cross, SitgesCreart Silvia Cuesta & Jasanzo i Martin Lewton. La dança contemporànea, el teatre i la música es donen cita.

Preu: 6 €

 

DIJOUS 30 DE SETEMBRE

Inauguració de l’exposició ‘Alta tecnología Travestí. ¡Que lo trans sea ley!’

Art i Café, de les 18 a les 22 hores

Inclou visita a ‘Neotravestisme’ de Rubén Antón.

Entrada lliure

 

Presentació de la novel·la ‘Aquello que fuimos’ de Martha Lovera

Biblioteca Santiago Rusiñol i plaça de l’Ajuntament, a les 19 hores

Entrada lliure

 

DIVENDRES 1 D’OCTUBRE

Actuació musical ‘KHAIREMERI Project, Queer intersections’

Jardins de Beyrouth del Royal Rooms, a les 19 hores

de Cristina Falcinellà, amb Toni Sánchez al baix i al piano. Un recorregut personal entre cançons transgènere (musical?) i poesies de dones.

Taquilla inversa

 

DISSABTE 2 D’OCTUBRE

Ruta Queer Sitges

Inici en la plaça Eduard Maristany, a les 11 hores

S’oferirà una copa de cava. Reserva obligatòria a colorssitgeslink.org

Preu: 10€

 

Vermut literari i col·loqui ‘Literatura LGTBIQ+: ¿cuánto hemos cambiado?’

Jardins del Retiro, a les 12 hores

Amenitzat per la Dj ́s Pilar. Amb la periodista Sandra Bravo i els escriptors Robert Monzonis, Martha Lovera, Pablo Wessling i Manuel Gerardo.

Reserva recomenada a colorssitgeslink.org

Entrada lliure

 

Contacontes: ‘Ser o no ser’

Jardins del Retiro, a les 17 hores

Amb Marta Marco.

Taquilla inversa

 

Jam Sessió Poètica

Queenz Cocktail Bar, a les 18 hores

Aquelarre Poètic + micro obert. Amb Adelaida Guasch, Elisa Lein, Santi Calleja i Alexander.

Taquilla inversa

 

Flamenco Queer

Jardins del Retiro, a les 21.30 hores

“Reivindicar amb orgull l’art del flamenc. Seguim evolucionant, per a cridar amb tota la passió que SOM i EXISTIM”.

Preu: 12€

 

DIUMENGE 3 D’OCTUBRE

Sessió matinal de diumenge de curtmetratges LGTBIQ+

Cinema Retiro,  a les 11 hores

Reserva obligatòria a colorssitgeslink.org

Taquilla inversa

 

Vermut literari: ‘La novel·la gràfica i el còmic com a eina activista’

Jardins del Retiro, a les 12 hores

Amenitzat per la DJ’s Pilar Cordero. Amb Rocío Vidal, Ian Bermúdez, Carlos Cubeiro, Sebas Martín i Montse Casaoliva. La importància de la novel·la gràfica en les seves manifestacions més queer a través de les aportacions d’autors consolidats.

Taquilla inversa

 

Colors Queer Talent Show

Jardins del Retiro, a les 18 hores

Amb La Pelos com mestra de cerimònies i un jurat format per Jordi Milán (la Cubana),

Nacho Ruiz (Gala DragQueen Sitges), Pablo Wessling, Hugo Marlo i Lydia Ruiz.

Preu: 10 €

 

*Descompte en el preu de les entrades per a sòcies/is

Tot el programa, aquí.

Material descarregable