Santa Tecla 2022: Divendres 23 de setembre

Acte gratuït
Santa Tecla 2022: Divendres 23 de setembre
23 setembre 2022

ALEGRE MATINAL INFANTIL

Hi haurà tres recorreguts paral·lels i esmorzar per als infants participants quan finalitzin.

 

MATINAL FOC
6.30 h

S’alternaran bèsties infantils entre les colles de diables que participaran en aquest ordre: Diables Agrupació de Balls Populars, Colla Vella de Diables i Colla Jove de Diables.

Recorregut: Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Espalter, plaça del Pou Vedre, Bassa Rodona, Santa Tecla, Primer de Maig, passeig de la Ribera (tocant a mar) i Fragata.

 

MATINAL GRAN
7 h

Recorregut: Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, passeig de la Ribera (banda de muntanya) i Fragata.

 

MATINAL PETITA
8 h

Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, carrer d’en Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Major, Nou, passeig de la Ribera fins a la Fragata.

 

SOLEMNE OFICI CONCELEBRAT
EN HONOR A SANTA TECLA
11 h | Església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla

Presidirà la celebració Mn. Josep Pausas, rector de la Parròquia. Enguany a l’ofertori la colla dels Gegants Vells de Sitges, pel seu 125è aniversari, faran l’Ofrena a la nostra patrona en nom de tot el poble. Un cop finalitzat, benedicció de la nova capelleta amb la imatge de Santa Tecla i cant dels Goigs a càrrec del Cor dels Amics de l’Orgue.

 

SORTIDA D’OFICI

Després de l’Ofici Concelebrat, desfilada musical de la Banda, que acompanyarà les autoritats fins a l’Ajuntament. Seguidament, actuaran alhora tots els balls i els seus respectius músics, que juntament amb la Cobla Maricel i l’Agrupació Musical Suburband del Retiro ompliran de sons i imatges aquest emotiu moment. 

Després de l’actuació dels balls i entremesos, la Banda interpretarà Els segadors l’himne nacional de Catalunya.

 

ACTUACIÓ CASTELLERA

Tot seguit, a la plaça de l’Ajuntament, actuació castellera a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

 

CONCERTS VERMUT
DE SANTA TECLA

Després de la sortida d’Ofici.

CASINO PRADO SUBURENSE: Amb la Cobla Maricel

SOCIETAT RECREATIVA EL RETIRO: Amb la Banda Inxa Brass Band.

 

BAIXADA DEL PILAR DE LA JOVE DE SITGES
18 h 

Des de les escales de la Punta, baixada del pilar a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

 

PROCESSÓ EN HONOR A SANTA TECLA
19 h

EL Tabernacle de Santa Tecla desfilarà pels carrers i places de la vila, portat per les Pubilles i els Hereus dels barris i entitats sitgetanes. Obrirà el seguici religiós, el ganfaró parroquial portat pel Cos de portants de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Els gegants, el bestiari i els balls, amb els seus músics, obriran la processó, que presidirà el senyor Rector de la Parròquia Mn. Josep Pausas Mas i l’Il·lustríssim Ajuntament, tancant files la Banda Agrupació Musical Suburband del Retiro.

S’ha designat com a pendonista del Penó de Santa Tecla la senyora Dolors Ojeda qui ha nomenat com a cordonistes les senyores Carme Artigues Ojeda i Carla Artigues Ojeda.

Recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.

Quan el seguici religiós passi pel passeig de la Ribera, la patrona de la vila serà saludada amb salves de morterets i toc de campanes. La Cobla Sitgetana interpretarà les sardanes Els Gegants de Sitges, del mestre Tomàs Gil i Membrado, i La processó de Santa Tecla, del mestre Jordi Pañella Virella.

 

ENTRADA DE SANTA TECLA

En arribar el tabernacle al Baluard, els balls i músiques rebran la imatge de la compatrona i li retran homenatge quan entri a l’església, enmig de focs artificials i campanades.

A dins el temple, lectura de la pregària “Us he mirat Santa Tecla”.

 

BALLADA FINAL

En acabar la pregària de cloenda i davant de l’Ajuntament, ballada final de les bèsties de foc i els gegants, acomiadant els actes fins a la propera Festa Major.

 

CONCERTS DE SANTA TECLA
23 h | la Fragata

Amb el grup THE PAPA’S & THE POPO’S i DJ JORDI SEBASTIÁN i DJ GWARE.

Organitza: Comissió Municipal de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Lloc
Diversos espais
Data
Divendres 23 de setembre