Presentació de la restauració dels gegants Americanos

Presentació de la restauració dels gegants Americanos
22 maig 2021

Desprès d'un intens procés de conservació i restauració, els gegants Americanos es presenten en públic. Ha estat una intervenció a fons durant la qual, entre d'altres coses, s'han sanejat les figures, recuperat policromies, restaurat els afegits com el bastó o el puro del Cubanito i la ombrel·la i la pamela de la Cubanita, s'han fet joies noves i s'ha reforçat el cavallet i refet els sistemes de desmuntatge.

Durant l'acte, els restauradors del taller Avall de Reus faran una completa exposició de tot el procés de restauració i veurem els gegants ballant a toc de gralla. Els gegants Americanos es van construir al conegut taller El Ingenio per representar els indianos o americanos que a final del segle XIX i principi del XX tornaven a Sitges després de la seva estada a les colònies d'Amèrica. Els gegants es presentaren al públic el 22 d'agost de 1965.

La presentació serà el 22 de maig a les 12 h a la Societat Recreativa El Retiro en un acte gratuït i amb l’aforament limitat.

Per assistir-hi en directe caldrà treure una entrada aquí. Simultàniament, l’acte serà retransmès online i en directe pel canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges.

Lloc
Societat Recreativa El Retiro
Data
22 de maig
Horari
A les 12 h
Material descarregable