Museu Romàntic Can Llopis

L’esclat del modernisme en una casa feta museu

L’esclat del modernisme en una casa feta museu

L’edifici d’estil neoclàssic que allotja el Museu Romàntic va ser la residència de la família Llopis, una de les més rellevants de Sitges a finals del segle XVIII. El darrer hereu de la família va cedir la casa pairal que es va convertir en museu el 1949.

La visita permet imaginar com era la vida en aquest lloc, construït fora dels murs de l’antiga muralla i convertit en el primer eixample de Sitges. A l’interior del museu, la planta noble, el jardí, el celler i la biblioteca van aflorar racons plens d’història a través de la decoració que impregna els murs, de les pintures de Pau Rigal i de la col·lecció de més de 400 nines de l’artista Lola Anglada, allotjada a la segona planta, on abans hi havia les antigues dependències del servei domèstic.

El museu és una evocació a la quotidianitat d’una casa benestant del segle XIX, amb el jardí de Can Llopis, un dels espais més íntims i familiars, que s’obre al públic com a escenari del programa d’activitats culturals d’estiu de Museus de Sitges.

Horari

Tancat temporalment per obres de remodelació.

Ubicació

Carrer de Sant Gaudenci, 1
08870, Sitges

Contacte

museusdesitges@diba.cat

93.894.03.64 ext.1

Accessibilitat
0 1
Xarxes