Sitges acull la segona edició del festival Límbic

Límbic 2022 - Terrassa

Aquest esdeveniment se celebrarà els dies 5 i 6 de maig d’aquest any a diferents espais de la vila amb l’objectiu de promoure la cultura i l’ús social del català com a eix central. Durant les dues jornades es realitzaran moltes activitats al carrer gratuïtes. 

Sitges serà la ciutat encarregada d’acollir la segona edició del festival itinerant de creació contemporània Límbic, organitzat per Òmnium Cultural, que se celebrarà els propers 5 i 6 de maig de 2023. 

Després de l’èxit de la primera edició, on més de 22.000 persones van omplir els carrers de Terrassa, Òmnium reprèn la iniciativa i s'uneix amb Sitges per impulsar, de nou, aquest esdeveniment que té la promoció de la cultura i l’ús social del català com a eix central. “Volem descentralitzar la cultura en català i apropar-la a tots els racons del país i, alhora, treballar colze a colze amb el teixit cultural local. Constatem l’èxit de la primera edició i seguirem vetllant per l’equilibri territorial de l’oferta cultural arreu del país”, ha explicat el president d’Òmnium, Xavier Antich. 

"Per a Sitges és un honor acollir aquest nou festival itinerant que permet donar a conèixer part de la indústria cultural del país als nostres carrers, places i equipaments", assegura el regidor de Cultura  de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón. "Gràcies a Òmnium Cultural, la vila recuperarà l'esperit de l'enyorat Festival de Teatre amb multitud d'activitats al carrer gratuïtes per facilitar l'accés a la cultura", afegeix. 

Sota la direcció artística de la productora cultural La Sullivan, el festival Límbic tornarà a omplir carrers, parcs i places aquesta primavera, amb activitats per a tots els públics, totalment gratuïtes i amb els objectius intactes: descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible, i brindar oportunitats a la creació que es fa al territori.

Aviat es presentarà tota la programació del Límbic 2023.