Concurs de Pintura Sanvisens i XXVI d’Escultura Pere Jou: convocatòria oberta

Obra de Pablo Lara Dávila

Artistes del món de la plàstica, la pintura i l’escultura que resideixin a l’estat espanyol poden inscriure’s –exclusivament online– a través de la plataforma web Mundo Arti. Per realitzar la inscripció cal omplir un formulari amb les dades personals i adjuntar una  imatge de l'obra que es presenta al concurs, així com una fotocòpia del DNI o NIE de l’autor/a. El tema i la tècnica de les obres presentades tant per a la modalitat de pintura com per a l’escultura són lliures. El període d'inscripció estarà obert de l'1 d'agost de 2022 al 4 de setembre a les 23.59 h. 

La preselecció de les obres tindrà lloc el 10 setembre i la  publicació del llistat d’admesos i exclosos, entre l’11 i el 16 de setembre. Les obres seleccionades s’hauran de presentar de forma física del 17 de setembre al 9 d’octubre de dilluns a divendres de 8 h a 15 h i els caps de setmana de 10 h a 14 h o de 17 h a 20 h al Miramar Centre Cultural (carrer de la Davallada 12 / carrer de Bernat de Fonollar 19). Un jurat valorarà les obres presentades als dos concursos artístics i farà públic el seu veredicte el 15 d’octubre. El lliurament dels guardons, però, es farà durant la celebració de la Nit de Premis Sitges d’aquest 2022. Totes les obres s’exposaran en una mostra que es podrà visitar del 29 d’octubre del 2022 al 8 de gener de 2023.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració de les famílies Sanvisens i Pere Jou, organitza anualment aquests premis, que contribueixen a impulsar el talent artístic. Edició rere edició, el nombre d’artistes participants augmenta.

Les bases del Concurs de pintura Sanvisens i d’Escultura Pere Jou poden consultar-se a través de la pàgina web municipal www.sitges.cat o de l’enllaç directe.  

 

Dotació econòmica

El 1r Premi Concurs de Pintura Sanvisens té una dotació de 3.500€, atorgada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, i un accèssit de 1.500€ que lliura la família Sanvisens.

El 1r Premi Concurs d’Escultura Pere Jou té una dotació de 3.500€, atorgada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, i un accèssit de 1.500€ que concedeix la família Jou.

Com a part del 1r Premi, les persones guanyadores tindran la possibilitat d’exposar les seves obres, en un espai de la vila.