Visita guiada 'Aiguadolç, marges i malvasia'

Visita guiada 'Aiguadolç, marges i malvasia'
17 octubre 2021

Aiguadolç és una de les zones de Sitges que avui és famosa pel seu port esportiu, les platges i la zona d'oci i restauració. Però fa menys de 100 anys estava coberta de vinya, garrofers, ametllers, oliveres i molts, molts marges de pedra seca. La majoria de les parcel·les d'Aiguadolç eren malvasies banyades pel Mediterrani i aigua dolça provinent del Garraf. Els Cellers de Sitges rivalitzaven per aconseguir els millors terrenys per aquesta especial varietat. 

El proper diumenge 17 d'octubre tindrà lloc una visita guiada a la partida d'Aiguadolç, que conrea vinyes de Malvasia de Sitges. Es tracta de dues hectàrees, banyades pel Mediterrani i l'aigua dolça i envoltada de marges de pedra seca. El terreny és fruit del llegat Manuel Llopis i està sota la tutela del Celler de l'Hospital de Sitges i el Centre d'Interpretació de la Malvasia.

La ruta recorrerà el terreny i oferirà un viatge històric per aquest lloc únic, a més d'un tast de dos vins de Malvasia de Sitges, acompanyat d'un piscolabis. Aquesta iniciativa es troba emmarcada en el cicle del Grup d'Estudis Sitgetans La pedra seca en la terra de la malvasia.

Aforament de 20 persones.

Lloc
Vinya d'Aiguadolç
Data
17 octubre
Horari
A les 11 h