Exposició "Festa Major en miniatura"

Exposició "Festa Major en miniatura"
15 setembre - 01 octubre 2023

Una invitació a descobrir la Festa Major de Sitges des del peculiar punt de vista del Joan i la Mei Pros i les seves creacions: fofuches personalitzades. 

Aquesta exposició és una oportunitat per a tots els amants de la cultura i la tradició de conèixer més a fons els vestits que formen part del seguici de balls de la cercavila de la Festa sitgetana. 

Els petits ninots creats de goma eva i vestits amb retalls de tela, fruit de la creativitat i treball artesà dels germans, representen una peça clau d'aquesta festa tan especial, i ens permetrà endinsar-nos en el seu significat i la seva història.

A més de les creacions artístiques dels germans Pros, l'espai de l'exposició jugarà un paper actiu, ja que estarà ambientat amb imatges nostàlgiques, utensilis i records retrospectius. Aquesta immersió en el passat evocarà vivències, rialles i temps d'alegria per a molts sitgetans i sitgetanes, creant una experiència emotiva i enriquidora a l’hora que divertida per a tots els visitants. 

 

Joan i Mei Pros

Joan i Mei Pros, dos germans veïns de Sitges, seduïts per la seva Festa Major igual que molts habitants de la població i rodalia, van participar activament en la seva joventut. 

Joan va ser Cap de Colla del Drac durant més de 30 anys i també va col·laborar en la creació de l'Agrupació de Balls Populars, sent un dels seus socis fundadors. 

Mei, encara que més jove, no va ser menys activa, participant també en la creació de l'Agrupació de Balls Populars i formant part del Ball de Gitanes.