Caramelles, comença la Pasqua i s’escampa la música

Caramelles, comença la Pasqua i s’escampa la música

Quina millor manera d’anunciar l’inici de la Pasqua i el final de la Setmana Santa que interpretant peces musicals d’amor? A Sitges això passa amb les Caramelles, una tradició celebrada a diferents localitats catalanes la nit i matinada del dissabte de Glòria i dilluns de Pasqua tot el dia. 

Segles enrere, els homes visitaven les cases de les seves pubilles estimades per mostrar-los l’amor amb peces cantades. Tot i que els temps han canviat i la majoria de colles han incorporat dones als conjunts, el tradicional missatge amorós es manté en les lletres, així com l’objectiu de recórrer les llars sitgetanes, davant les quals les colles interpreten cançons. 

Les tres formacions locals (Caramelles del Retiro, Caramelles del Prado i Caramelles Sitgetanes), integrades per persones de la localitat, assagen les peces creades per mestres com Gabriel Pallarès, Manuel Torrens o Jordi Pañella, entre molts altres. Sota la batuta del director i acompanyades per músics, les Caramelles es converteixen en el centre de totes les mirades i somriures, amb el posat romàntic dels seus components, que vesteixen barretina i guarneixen amb clavells la solapa de l’americana.