Museu de Maricel

Temple del col·leccionisme

Temple del col·leccionisme

El fons del Museu de Maricel és un reflex de l’art del segle X al del segle XX, tot en un edifici únic. Aquesta és la millor síntesi per definir què trobaràs en aquest espai amb sales que tallen la respiració, com el Mirador, on les siluetes de tres grans escultures d’estil noucentista es dibuixen fusionades amb el mar com a teló de fons.

El Museu de Maricel integra diversos llenguatges, tècniques i suports, en un espai evocador que ofereix un itinerari complet en un complex artístic a través de les col·leccions del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la vila de Sitges. Del Romànic al Gòtic, passant pel Renaixement, el Barroc, el Neoclassicisme, el Romanticisme, el Realisme i la Figuració, a través de la pintura, peces de mobiliari i obres de ceràmica de gran transcendència artística.

Construït entre 1910 i 1918, per l’artista i enginyer Miquel Utrillo, l’edifici és fruit de l’encàrrec del magnat, col·leccionista i filantrop nord-americà Charles Deering, que volia establir la seva residència en aquesta ubicació que havia estat hospital, convent de monges concepcionistes i escola de noies.

El Museu del Cau Ferrat, el Museu de Maricel, Can Rocamora i el Palau de Maricel conformen el conjunt arquitectònic de Maricel, d’elevat interès artístic, museogràfic i patrimonial. El conjunt artístic i monumental de Maricel és un dels primers grans exemples del Noucentisme i del compromís de Deering amb les arts, el patrimoni i la cultura.

Horari

Horari d'estiu (fins al 31 d'octubre): De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10 a 20 h (l’horari de tancament pot variar). 

Horari d'hivern (a partir de l'1 de novembre): De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10h a 17h.

Ubicació

Carrer de Fonollar s/n
08870, Sitges

Contacte

museusdesitges@diba.cat

93.894.03.64 ext.1

Accessibilitat
0 1
Xarxes