Una instal·lació d’11 banderes dissenyades per Peter Stämpfli als anys 90 protagonitza la nova proposta de la Fundació

Una instal·lació d’11 banderes dissenyades per Peter Stämpfli als anys

In the wind, que s'ha inaugurat aquesta tarda, presenta dos jocs d’onze banderes que Peter Stämpfli va dissenyar als anys 90 del segle passat per a dues propostes artístiques de projecció internacional. D’una banda, es tracta de tres ensenyes que va presentar el 1995 al festival Art en plain air, a la localitat suïssa de Môtiers. Les tres banderes formaven un conjunt artístic batejat com a Standart i van onejar entre les valls d’aquesta petita localitat dels Alps, amb motiu d’un festival que es convocava cada quatre anys i que, després d’alguns interrogants, tornarà el 2026.

Les altres vuit banderes van participar en la reconeguda Fira Internacional d’Art Contemporani de París (FIAC), l’any 1997. En aquest cas, es van col·locar en un entorn plenament urbà, a l’espai Eiffel - Branly, amb la icònica imatge de la simbòlica torre parisenca de fons.

Les onze banderes fan la mateixa mida (200 x 190 cm) i estan fetes del mateix material de tricopolièster. Són de diversos colors (del groc al negre) i estan dissenyades amb les habituals empremtes de pneumàtic que caracteritzen l’obra de Peter Stämpfli.