Sitges celebrarà el Correllengua 2021 del 16 al 18 de setembre

Sitges celebrarà el Correllengua 2021 del 16 al 18 de setembre

El programa d’actes inclou conferències, un concert, un vermut i glosa amb les primeres espases de la improvisació de versos sobre música popular, i la tradicional lectura del manifest i la lectura dels textos de l’homenatjada d’aquest any, l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Sitges se suma un any més al Correllengua, del 16 al 18 de setembre, amb una programació d’actes culturals i musicals. Enguany el Correllengua celebra la seva 25a edició amb l’homenatge a l’escriptora d'Alcoi, Isabel-Clara Simó. 

La conferència ‘Rumors i mentides sobre llengua catalana’ a càrrec d’Enric Gumà, a l'Espai Cultural Pere Stämpfli -seu del Grup d’Estudis Sitgetans (GES), donarà el tret de sortida al Correllengua 2021 de Sitges, el dijous 16 de setembre, a les 19 hores. Durant l’acte Gumà també presentarà els seus darrers llibres ‘El català tranquil’ i ‘Molt a favor’. 

La programació continuarà divendres 17 de setembre, amb la conferència ‘Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat’, a càrrec de l’escriptora i professora vallenca, Margarida Aritzeta, Creu de Sant Jordi 2018, a les 19 hores a la Biblioteca Santiago Rusiñol. En aquests dos actes l’aforament és limitat i la reserva es farà per ordre d’arribada.

El Correllengua 2021 clourà amb un seguit d’actes programats el dissabte 18 de setembre a l’Hort de Can Falç. Les propostes començaran amb la lectura del Manifest del Correllengua a les 11.30 hores, i la lectura dels textos de l’homenatjada Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No em Toquis la Tecla.

A continuació, a les 12 hores es programarà el Vermut i glosa amb les primeres espases de la improvisació de versos, a càrrec de Cor de Carxofa sobre música popular. L’activitat és gratuïta però per assistir als dos actes del Correllengua, que es faran al matí, cal reservar entrada a https://bit.ly/GlosaSitges.

A la nit, a les 22 hores, tindrà lloc el concert del grup reggae, rock i ska, La Fera, que hi presentarà el seu primer disc ‘Brama’ per posar el punt final al Correllengua 2021. Per assistir-hi cal també reservar l’entrada a https://www.inscriu.me/ca/correllengua-sitges-2021-concert-de-la-fera-hort-de-can-falc.

 

Correllengua

Com cada any, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, pretén a través de la vida i l’obra d’un autor, reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català.

                                     

Programació: CORRELLENGUA 2021

Dijous 16 de setembre

19 h    Espai Cultural Pere Stämpfli-seu del Grup d’Estudis Sitgetans

           Enric Gomà parlarà de “Rumors i mentides sobre la llengua catalana” i 

           presentarà els seus darrers llibres.


Divendres 17 de setembre

19 h     Biblioteca Santiago Rusiñol

            Conferència “Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat” a càrrec de

            l’escriptora i professora vallenca Creu de Sant Jordi 2018, Margarida Aritzeta.

(Per a aquests dos actes l’aforament és limitat, la reserva es farà per ordre d’arribada)

 

Dissabte 18 de setembre

11:30 h Hort de Can Falç

              Lectura del Manifest del Correllengua i Lectura de textos de l’homenatjada,

              Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No         

              em toquis la Tecla.
 

12 h   Hort de Can Falç

          Vermut i glosa a càrrec de Cor de Carxofa, amb les primeres espases        

           catalanes de la improvisació de versos sobre música popular.

           Reserva prèvia: https://bit.ly/GlosaSitges


22 h  Hort de Can Falç

         Concert del grup de reggae, rock i ska La Fera.

          Reserva prèvia: enllaç.