Sitges celebra la nit de la gala de la cultura el 26 de novembre

Sitges celebra la nit de la gala de la cultura el 26 de novembre
 • La XXIV Nit de Premis Sitges tindrà lloc a la Societat Recreativa El Retiro el 26 de novembre a les 20 hores.
 • El grup artístic Xispun és l’encarregat d’organitzar la vetllada durant la què es desvetllaran els reconeixements anuals a la trajectòria de persones, entitats i col·lectius de Sitges en l’àmbit cultural.

La Nit de Premis Sitges 2021 recupera el seu format habitual de gala el 26 de novembre a la Societat Recreativa El Retiro, a les 20h. La cita anual més important de la cultura sitgetana permetrà un any més reconèixer les tasques i les aportacions de persones i col·lectius que han destacat per la seva trajectòria, el seu talent, la innovació i la projecció del nom de Sitges.

En total, aquest any es lliuraran 9 guardons, en un esdeveniment organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges i que enguany conduirà el grup artístic Xispun. L'Ajuntament de Sitges, així com algunes entitats locals i col·lectius, reconeixen cada any aquells qui han deixat empremta en el món de l'art i la cultura. Per segon any consecutiu, els guardons es mantenen en secret i es donaran a conèixer durant la gala.

Excepcionalment enguany, no es lliuraran els guardons dels concursos Sanvisens i Pere Jou, ja que l’exposició de l’edició de 2021 està prevista que s’inauguri a posteriori de la gala i tal com recullen les bases dels concursos, els premiats s’han de donar a conèixer durant la inauguració de l’exposició. Tampoc es donaran els guardons del concurs Josep Mirabent Magrans de cant i música de cambra perquè enguany no s’ha convocat. 

Aquest any, la principal novetat és la incorporació del premi Antoni Sella amb la segona edició del Concurs literari de relat breu que organitza el Consorci de Patrimoni de Sitges i que compta amb dos categories, la de Lluïsa Vidal per a joves entre 12 i 18 anys, i la categoria Santiago Rusiñol per a major des 18 anys.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, explica que “vam decidir que els organitzadors de la Gala fossin el col·lectiu de Xispun, vinculat al Carnaval de la Societat Recreativa El Retiro, per celebrar un cant a la vida després de tots aquests mesos de pandèmia i, per tant, per gaudir d’una vetllada divertida i entretinguda com ens tenen acostumats en els seus espectacles i actuacions en el marc de les festes del Carnaval”.

La Gala està oberta a la ciutadania que vulgui assistir-hi amb reserva prèvia d’entrades gratuïtes. També es retransmetrà en directe a través de Canal Blau a partir de les 20 h.

 

Llistat de Premis XXIV Nit Premis Sitges 

 • Distinció Especial
 • Ploma d’or
 • Premi Trinitat Catasús
 • Premi Josep Carbonell i Gener i d’estudiants de Batxillerat o Formació Professional
 • Premi Folklore Jofre Vilà de Cultura Popular i Tradicional Sitgetana
 • Premi Josep Maria Jornet de fotografia amateur
 • Premi Jànio Marti
 • Premi Pepito Zamora
 • Premi Literari de relat breu Antoni Sella (en categoria Lluïsa Vidal (12/18 anys) i en categoria Santiago Rusiñol (+18 anys)

 

Reserva d’entrades

A partir del 15 de novembre a les 10h es poden reservar entrades al web culturasitges.cat/entrades o al Miramar Centre Cultural de dilluns a divendres de 12 a 14h. Les portes de la Societat Recreativa El Retiro s’obriran a les 19.30 hores i l’accés caldrà fer-lo abans de les 19.45 hores. Totes aquelles persones que no accedeixin a l’hora indicada, perdran la plaça ja que s’obriran els accessos a les persones que s’hagin quedat sense entrada.