L’univers oníric de l’artista Octavi Intente obre la temporada d’exposicions en el marc de La Pregonera 2024

L’univers oníric de l’artista Octavi Intente obre la temporada d’exposicions en el marc de La Pregonera 2024

L’artista Octavi Intente exposa per primera vegada al Miramar-Centre Cultural el seu univers oníric i irònic. La retrospectiva, titulada ‘Pel·lícules d’un fotograma’, s’ha inaugurat aquest divendres, 22 de març, i permet resseguir a través de gairebé 50 obres la seva trajectòria artística dels darrers 10 anys.

A l’exposició es poden contemplar quadres, entre els quals hi ha “els ‘Dibums’, els dibuixos amb voluntat de volum perquè volen sortir del quadre”, com explica Octavi Intente. Els acrílics sobre tela o fusta, exhibits a la mostra, es complementen amb un mural de 6 metres.

Durant  l’acte d’inauguració, l’alcaldessa de Sitges ha destacat que “la mostra fa visible el talent artístic d’Octavi Intente a través d’una obra que sorprèn.”‘Pel·lícules d’un fotograma’ és una de les propostes guanyadores del concurs públic, convocat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, per poder exposar projectes expositius al Miramar-Centre Cultural. El regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés, ha remarcat que aquesta exposició forma part de la programació cultural després de passar un procés participatiu i ha afegit que “l'originalitat de les obres de l’artista Octavi Intente connecta amb l'espectador i el fa sortir amb un somriure de la sala.”

Emocionat per l’acollida de la mostra, Octavi Intente ha explicat que “sempre que venia a Sitges, per veure una exposició al Miramar, tenia la fantasia que un dia m’agradaria exposar-hi. És un espai que sempre m’ha agradat, sobretot de dia, perquè té una llum especial, com Sitges, i la seva ubicació, davant del mar, és molt singular”.

L’artista ofereix un costumisme surrealista a través de les seves creacions singulars després de passar-les pel seu sedàs personal. Octavi Intente ha afirmat que “pinto amb més influència del còmic que de la pintura clàssica. Faig còmic, però no historietes” i afegeix que “em sento dibuixant més que pintor. Dibuixo des de ben petit amb un traç segur i definit, però el salt al pinzell i al color va arribar més tard”. La petjada del còmic és ben present a la seva obra “quan era petit llegia còmics com Cavall Fort, Tintin, Àsterix i Obèlix perquè sempre m’ha cridat més l’atenció com dibuixen els autors dels còmics que els pintors de pintura abstracta”.

El títol de l’exposició posa de manifest que “cada quadre és una pel·lícula d’un sol fotograma en el qual cada espectador interpreta lliurament el principi i el final d’un quadre, d’una imatge o d’un film”, segons Octavi Intente. La mostra ‘Pel·lícules d’un fotograma’ s’exhibeix a la planta baixa del Miramar-Centre Cultural fins al 12 de maig i és la primera exposició inclosa dins la programació de La Pregonera 2024.