La Biblioteca Santiago Rusiñol promou l’hàbit lector entre els infants amb dos Clubs de lectura

La Biblioteca Santiago Rusiñol promou l’hàbit lector entre els infants amb dos Clubs de lectura

El foment de l’hàbit lector és una de les funcions de les Biblioteques de Sitges i amb aquest objectiu potencien un ampli ventall de clubs de lectura dirigits a adults i també als més joves. Aquest any es tornen a posar en marxa dos clubs de lectura infantils: el “Club 10”, que es dirigeix a nens i nenes de 5è de primària, i el “Club Àuryn”, per a nois i noies de 6è i 1r d’ESO.

Aquestes dues propostes fomenten també la lectura en llengua catalana i, alhora, promouen la socialització entre els participants més enllà de compartir les ganes de llegir les novel·les de manera individual i després comentar-les en grup. En paral·lel, la Biblioteca Santiago Rusiñol s’ha apuntat, un any més, com a jurat del Premi de Literatura Infantil “Atrapallibres”, que convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat). Així, els participants d’aquests dos clubs de lectura llegiran tres llibres i podran ser part activa del jurat que escull els guanyadors del Premi Atrapallibres en la categoria de 10 anys i també en la categoria d’11-12 anys. Amb la puntuació dels participants de les diferents biblioteques, escoles i instituts del país es decidiran els llibres premiats de cada categoria d’edat.

El “Club 10” començarà la primera sessió el 22 de gener, mentre que el “Club Àuryn” s’iniciarà el 5 de febrer. Les inscripcions per participar als dos clubs de lectura infantils són gratuïtes i es mantenen obertes aquest mes de gener per aconseguir més participants. Les sol·licituds es poden formalitzar a la Biblioteca Santiago Rusiñol presencialment, per telèfon (93 894 11 49) o per correu electrònic (b.sitges.sr@diba.cat). La Biblioteca prestarà els llibres a les noies i nois inscrits que tinguin el carnet de biblioteques.

Com a novetat, des d’aquest any els infants que participin a totes les trobades mensuals del “Club 10” i “Club Àuryn” també podran obtenir el segell del Passaport Edunauta.

“Club 10” (club de lectura per a nens i nenes de 5è de primària)

Els participants formaran part del jurat del 19è Premi Atrapallibres, convocat pel ClijCat, en la categoria de 10 anys. Sessions:  22 de gener, 19 de febrer i 11 de març, a les 17:30 h a la Biblioteca Santiago Rusiñol. 

Club Àuryn” (Club de Lectura per a nois i noies de 6è de primària i 1r d’ESO)

 Els participants formaran part del jurat del 19è Premi Atrapallibres en la catogria d'11-12 anys. Sessions: Dilluns 5 de febrer, 18 de març i 15 de abril, a les 17:30 h a la Biblioteca Santiago Rusiñol.