La 62a Festa de la Verema se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre

La 62a Festa de la Verema se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre

Sitges combinarà tradició i vins per celebrar la 62a edició de la Festa de la Verema i la 16a Mostra de Vins, que tindrà lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre. La programació arrencarà el divendres, 29 de setembre, amb la Mostra de Vins que permetrà gaudir d’una fira amb la producció vitivinícola del Garraf i el Penedès a La Fragata.

El calendari tradicional de la festivitat arrencarà amb el Pregó de la Verema el 30 de setembre a les 19.30 h al Racó de la Calma. La celebració continuarà el diumenge, 1 d’octubre, amb més actes tradicionals com el premsat del primer most, que s’ofereix a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, i el Concurs de trepitjadors de Raïm, que enguany arriba a la 44a edició i que compta amb una àmplia participació de colles de les entitats locals. La inauguració de la Font del Vi, amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu de Sitges amb el seu equivalent pes en ampolles de vi, i la cantada d’havaneres amb cremat amb brandy, clouran la Festa de la Verema 2023.  

L’esdeveniment està organitzat per l’entitat local Foment de Sitges i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i el patrocini de Cellers Família Torres. En els propers dies es presentarà el programa complet d’activitats i horaris.

Mostra de Vins  

La Mostra de Vins es farà del 29 de setembre a l’1 d’octubre per promoure i donar a conèixer els productes de més d’una quinzena d’expositors de proximitat al gran públic i comptarà amb la presència de cellers com Família Torres, Jean Leon, Hospital de Sitges, Maset, Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet, La Xarmada, Família Torres, MasTinell, Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer i Puig-Batet.

Per segon any consecutiu, també  es farà la presentació de l’espai Torres&Earth, una exposició de la Fundació Torres dedicat a conscienciar els visitants sobre els efectes del canvi climàtic.

16 edició Mostra de Vins de Sitges 2023  

  • Lloc: Passeig de la Ribera – Zona de la Fragata
  • Dates i Horaris:  
    • Divendres 29 de setembre: de 19 a 23 h 
    • Dissabte 30 de setembre: de 12 a 15.30 h i de 17.30 a 23 h 
    • Diumenge 1 de octubre : de 12 a 15.30 h i de 17.30 a 21 h