Imprescindibles 2022: tota la programació

Imprescindibles 2022: tota la programació
  • 8 propostes musicals, 5 espectacles de dansa i DJs locals ompliran del 28 de juliol al 13 d’agost l’escenari Village, situat als Jardins Terramar de Sitges. Les actuacions es faran prèviament als concerts de l’Auditori i tenen un preu màxim de 5 euros.  
     
  • La tercera edició del cicle Imprescindibles manté l’aposta per una programació eclèctica i plural per mostrar el talent artístic de Sitges i de la resta de la comarca del Garraf. 

 

El cicle ‘Imprescindibles’, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, presenta aquest 2022 13 actuacions en el marc del Festival Jardins Terramar de Sitges del 28 de juliol al 13 d’agost. 

Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, s’ha donat a conèixer aquest dimarts el cartell integrat per un total de 25 artistes locals de la comarca del Garraf que oferiran els seus darrers treballs musicals i peces coreogràfiques. Les actiacions es podran veure a l'escenari Village prèviament als concerts de l'Auditori.  

L'obertura de portes del Festival es farà a partir de les 20 h quan començaran les sessions de DJ’s de Ràdio Sitges. A les 20.45 h s’iniciaran els concerts i els espectacles de dansa fins a les 21.30 h, perquè el públic tingui temps suficient per accedir a l'Auditori, l'escenari principal del Festival Jardins Terramar de Sitges. 

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, destaca que “estem molt contents de tornar a presentar una nova edició del Cicle Imprescindibles que permetrà exhibir el gran que tenim a casa nostra” i ha afegit que “difondre i donar suport als musics i ballarins locals i comarcals, és per a nosaltres una prioritat i quin millor escenari que el que ofereix el Festival Jardins de Terramar per fer d’aparador a aquest gran talent”.

Per la seva part, el codirector del Festival Jardins Terramar, Joan Ramon Rodríguez, ha destacat que "el talent local ha estat des de la primera edició del Festival un dels punts referencials, destacats i diferenciador envers altres propostes estiuenques d’arreu del país".

El coodinador del cicle, Oriol Borràs, ha posat de manifest que "amb la continuïtat del cicle Imprescindibles podem projectar cap a l'exterior el talent i la creativitat que aglutina Sitges i la comarca. La nostra finalitat és arribar al públic amant de les experiències culturals". 

La cantautora Markia Sierra ha estat l’encarregada de cloure la presentació amb la interpertació de 'Coraje y Fe' i 'Vuela', dos temes que formen part del seu últim treball i que presentarà el 28 de juliol a l'escenari Village, dia de l'inauguració del Festival Jardins Terramar 2022. 

 

Una programació que combina música, dansa i DJ's locals cada tarda abans dels concerts a l'Auditori

La primera setmana del certamen (del 28 de juliol al 6 d'agost) l'escenari del Village, situat a les basses dels Jardins, estarà dedicat a les propostes musicals dels Imprescindibles. Rumba, pop, sons cubans, soul i música electrònica es podran escoltar cada tarda a les 20.45 h, després de les sessions de DJ's de Ràdio Sitges. Els sons cubans inauguraran aquest any el cicle amb la cantautora Markia Sierra (28 de juliol) i la cantant, compositora i poeta cubana, Mane Ferret (29 de juliol). El duet femení de soul rítmic i ballable, Soulnami (30 de juliol) i la rumba d'autor de Dumingu (31 de juliol), completaran el primer cap de setmana.  

La violinista i compositora electrònica vilanovina, Núria Garcia (2 d'agost), la rumba més festiva i mediterrània  de Roka Curitada (4 d'agost), el pop més nostàlgic de la cantautora Lydia Ruiz (5 d'agost) i el 'groove' més ballable d'Atomik Funk (6 d'agost), tancaran la programació musical de l'Imprescindibles 2022.

La segona setmana del Festival (del 7 al 13 d'agost), l'escenari del Village posarà el focus en la dansa per presentar cinc espectacles interpretats per artistes locals. 'Memories', creada per la ballarina Trudi Morillas i acompanyada a l'escenari per la ballarina Eva Vila, (7 d'agost), i 'Ser o no sé', petita comèdia creada i interpretada pels ballarins Anna Vila i Iñigo Zubiri (8 d'agost), les dues d'estil neoclàssic, estrenaran la setmana. El ballet eteri i poètic del romanticisme també tindrà lloc als Imprescindibles amb la versió adaptada de 'Les Sílfides', interpretada per Sandra Ortiz, Riti i Sunil Guijarro (11 d'agost).

Finalment, la dansa contemporània i urbana també tindrà el seu espai amb 'Sombras Altas' d'Alberto Serrano i Julio Leon Torres (12 d'agost) i la coreografia de Sol Queral (13 d'agost), Reina del Carnaval de Sitges 2022 i una de les ballarines de l’exitós programa ‘Eufòria’ de TV3, tancarà el Festival i la programació dels Imprescindibles 2022. 

 

Venda d'entrades Zona Village Festival Jardins Terramar (Escenari Village)

Les persones que tinguin una entrada per al concert de l'Auditori, tenen l'accés al Village inclòs, i les que vulguin assistir només a les actuacions del cicle Imprescindibles 2022 podran adquirir entrades d'accés a la Zona Village  a la pàgina web de Cultura Sitges o el mateix dia de les actuacions a les taquilles del Festival. 

L’entrada té un preu general de 5 € i inclou l'accés a la zona Village del Festival Jardins Terramar des de les 20 h (però no inclou l’accés als concerts de l’Auditori). També s’apliquen diversos descomptes.

 

Cicle Imprescindibles 

El cicle Imprescindibles es va crear l’any 2020 per la regidoria de Cultura amb l’objectiu de mostrar l'agraïment i el suport als músics locals durant la pandèmia i va programar concerts a l'Hort de Can Falç. L’any següent (2021) es va integrar dins la programació del Festival Jardins Terramar i es va incorporar com a novetat la dansa, les sessions de DJ i artistes emergents de la resta de la comarca.