El Retiro acomiadarà el saló-teatre del 1970 amb la projecció de “Tiburón”, aquest divendres 2 de febrer.

Abans de començar les obres, El Retiro convida els socis de l’entitat i poble de Sitges a ‘L’últim passi d’El Retiro del 1970’.

El proper divendres 2 de febrer de 2024, a les 19h, El Retiro acomiadarà el saló-teatre del 1970 amb la projecció de “Tiburón”, una de les pel·lícules més taquilleres de la història de l’entitat. L’acte es titula ‘L’últim passi d’El Retiro del 1970’ i abans de la projecció es faran uns breus parlaments conduïts pel periodista sitgetà, Vicenç Morando, amb l’objectiu de recordar la influència del cinema del Retiro en la història de la vila.  A més, l’expert cinematogràfic, Francesc Borderia, recordarà algunes anècdotes dels primers anys del cine.

Després de Carnaval, l’entitat començarà unes obres de reforma que acabaran amb la imatge actual de la sala i la retornaran a l’estètica que va dissenyar Miquel Utrillo, l’any 1916. Els treballs de rehabilitació serviran per aconseguir la llicència definitiva d’activitats, ja que els materials actuals del saló no s’ajusten a la normativa vigent.

En finalitzar l’acte, s’aprofitarà l’ocasió per fer un brindis amb l’objectiu que el nou saló-teatre d’El Retiro aculli grans esdeveniments i nous èxits cinematogràfics, com els viscuts des de l’any 1970.

 

Els orígens del saló-teatre del 1970-2024:

L’any 1916, després d’un incendi dins del saló-teatre, la junta de l’entitat va encarregar a Miquel Utrillo la reconstrucció de la sala amb una nova estètica marcada per les voltes del sostre.  L’any 1970, però, per una sèrie de problemes acústics, la Societat Recreativa El Retiro va decidir tapar-les amb un nou cel ras i reformar el saló per complet amb un nou disseny modern. Des de fa uns anys, però, l’entitat s’ha vist obligada a iniciar un projecte de reforma per tornar a la imatge que va construir Utrillo i aconseguir la llicència definitiva d’activitats. Així doncs, les obres començaran després del Carnaval del 2024, tal com van aprovar els socis del Retiro en una assemblea extraordinària celebrada aquest gener.