Xerrada LiceuBib 'Otello', a càrrec de Pol Avinyó

Acte gratuït
Xerrada LiceuBib 'Otello', a càrrec de Pol Avinyó
08 abril 2021

Xerrada sobre "Otello" a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg i crític d'òpera i divulgador musical del gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Del 27 de març al 14 d'abril de 2021, el Liceu programa l'òpera Otello, de Giuseppe Verdi, en la producció de Bayerische Staatsoper. Pol Avinyó ens endinsarà en aquesta obra sobre un pla perfecte ple de mentides i estratègies, que condueixen a la desintegració d’un Otello obsessiu i gelós.

Otello és la penúltima òpera de Verdi, on va demostrar la seva maduresa com a artista. Amb aquesta òpera, Verdi va tancar un llarg parèntesi -el més llarg de la seva carrera- de quinze anys en la seva trajectòria operística. De tot el seu repertori, és la de major intensitat dramàtica, ambició musical i exigència vocal, i ha passat a la història com un exemple de la permanent recerca de la innovació en un creador ja consagrat, doncs Verdi ja tenia setanta-quatre anys quan la va estrenar. Junt amb Aída, estrenada l'any 1871, i Falstaff, el 1893, els crítics consideren que és una de les obres mestres del compositor.

Aforament limitat. Preinscripció prèvia.

Lloc
Biblioteca Santiago Rusiñol
Data
8 d'abril
Horari
A les 18:30 h