Reciclart 2023: Festival de reciclatge i art responsable

Acte gratuït
Sitges ReciclArt2023
09 juny - 09 juliol 2023

Després d’un any de pausa, el festival Reciclart torna a conscienciar-nos del (mal) estat de salut del planeta a través de l’art. Ho fa, concretament, a través d’obres i peces que han estat confeccionades sense deixar un impacte negatiu a la Terra, a través del reciclatge i la reutilització d’objectes i materials que ja han complert el seu cicle vital. A banda de presentar una gran exposició col·lectiva, el Reciclart es complementa amb un programa d’activitats que tracten temes relacionats amb la cura del medi ambient. 

Torna amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de fomentar el reciclatge i un consum responsable per aconseguir que hi hagi menys contaminació. Amb una exposició col·lectiva al Miramar Centre Cultural com a activitat central, la mostra reuneix a 23 artistes i permet veure una selecció d’escultures, pintures i collage elaborats per diferents creadors de Sitges, de la resta de Catalunya i d’altres països. En total, es poden contemplar 43 obres a l’exposició col·lectiva, que tracten temes com el canvi climàtic, la contaminació dels mars i el reciclatge.

 En el marc del Festival, els alumnes d’ESO de l’Escola Pia de Sitges, l’Institut Joan Ramon Benaprès i l’Institut Vinyet, assistiran al taller “Decorem el Pati de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges” dirigit per l’artista multidisciplinar Jana Alvarez,  on es crearan decoracions artístiques amb les lones, pancartes i banderoles cedides per l’Ajuntament de Sitges. Prop de 200 alumnes de la vila participaran al taller i visitaran l’exposició col·lectiva al Miramar CC, comissariada per Drap-Art.

 

Lloc
Miramar Centre Cultural
Data
Del 9 de juny al 9 de juliol del 2023