José Segrelles, mestre de la fantasia

José Segrelles, mestre de la fantasia
07 octubre 2020 - 02 maig 2021

Aquesta exposició vol establir una conversa entre l’artista i l’espectador, deixant que siguin les seves pròpies paraules les que ens introdueixin en els seus pensaments i quimeres fins que la seva obra, de forma inexplicable, romangui sempre a la nostra retina. A l’exposició es passarà el documental sobre l’artista estrenat al Festival de Cinema Fantàstic 2020.

José Segrelles Albert (Albaida, València, 1885-1969) va demostrar, des de la seva infantesa, una innata habilitat per al dibuix, fet que el motivà a traslladar-se de València a Barcelona. Aquesta ciutat suposà el trampolí definitiu vers el seu reconeixement, primer al Regne Unit i després a Nova York, on visqué entre 1929 i 1932. El gran èxit que obtingué la seva exposició al Roerich Museum feu que els nordamericans bategessin el seu personalíssim cromatisme blau com “The Segrelles Blue”.

Va rebre diversos premis i reconeixements a la seva obra, com la Medalla d’Or de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, la Medalla d’Or del Círculo de Bellas Artes de València o la Medalla d’Or al Treball, i va ser nomenat Acadèmic d’Honor de l’Acadèmia de Bellas Artes de San Carlos de València.

Segrelles és un referent mundial per als més destacats cineastes del gènere fantàstic, com Guillermo del Toro, així com per als millors il·lustradors contemporanis de ciència ficció. Considerat com un mestre de mestres, els afalacs de Frank Frazetta, Al Williamson, Roy G. Krenkel o Berni Wrightson tenen continuïtat en l’admiració que senten per ell William Stout, John Howe, Mike Kaluta, Paul Chadwick o Richard Hescox, entre d’altres.

Horari:

Del 7 al 31 d’octubre de 2020 

De dimarts a diumenge, de 10 a 19 h

De l’1 al 31 de gener de 2021

De dimarts a diumenge, de 10 a 17 h

De l'1 de març al 2 de maig de 2021

De dimarts a diumenge, de 10 a 19 h

 

 

Lloc
Museu de Maricel
Data
Del 7 d'octubre del 2020 fins al 2 de maig del 2021
Horari
Consultar descripció
Material descarregable