Gaudí & trencadís

Gaudí & trencadís
06 novembre 2021 - 27 març 2022

El Museu Nacional de Ceràmica i la Word Monuments Fund, promotors de l'exposició itinerant, arriben a Sitges amb el mosaic de trencadís como una de les imatges que identifiquen millor l'obra d'Antoni Gaudí.

Els Museus de Sitges presenten l'exposició Gaudí & trencadís, que estarà oberta al públic del 6 de novembre de 2021 al 27 de març de 2022, a la planta baixa del Museu de Maricel.

En el modernisme, l'arquitectura representa la síntesi de totes les arts i, gràcies a l'ús adequat de l'ornamentació, es genera una rica combinació de formes, volums, textures i també de colors –un color que ve donat sobretot pel ús del mosaic de ceràmica i vidre.

Gaudí va experimentar amb tot tipus de materials, en especial la ceràmica, substituint el tall regular de la tradicional tessel·la del mosaic pel fragment atzarós: la “trenca”, d’aquí la denominació de trencadís. Al seu entorn, va brollar tot un estol d’artesans, industrials i manobres -destacant l’arquitecte Josep M. Jujol (1879-1949)-, amb qui va compartir la creativitat i també la seva afecció pel reciclatge de materials.

 

Visites guiades

Dies: 9, 16, 23 i 30 desembre

Horari: 15 h en catala / 16 h en castellà

Preu: 5€. Consultar descomptes. Reserva prèvia a la web.

Lloc
Museu de Maricel
Data
Del 6 de novembre de 2021 al 27 de març de 2022
Horari
Horari museu