Exposició: “Models de bellesa. L’antic Museus de Reproduccions Artístiques”

“Models de bellesa. L’antic Museus de Reproduccions Artístiques”
16 desembre 2023 - 13 octubre 2024

Els Museus de Sitges atresoren, des de 1935, una gran part de les col·leccions del que va ser el Museu de Reproduccions de Barcelona, obert l’any 1891 al Palau de Belles Arts de Barcelona de l’Exposició de 1888. Aquesta mostra presenta un recorregut per diverses àrees de la història de l’art com les arts del vidre, la ceràmica, l’esmalt, el ferro, la porcellana, l’escultura, el mosaic o el moble, entre d’altres, a partir de les reproduccions d’obres mestres de cadascun d’aquests àmbits, creades durant la dècada de 1880 a diversos països europeus i també a casa nostra. 

Sobre l'exposició:

El 1891, davant l’impacte de l’Exposició Universal del 1888 i els nous corrents culturals, Barcelona va inaugurar el Museu de Reproduccions com una aposta de la ciutat per aplegar una col·lecció que reproduís exemples de la història de l’art i que fos accessible a la població en general. Des del 1935, una gran part d’aquestes obres formen part dels fons dels Museus de Sitges, algunes de les quals estan exposades al públic en diferents espais, com el Palau de Maricel.

Amb l’objectiu de projectar aquesta col·lecció, Museus de Sitges ha programat una exposició, que es farà a la planta baixa el Museu de Maricel i que presentarà un recorregut per diverses àrees de la història de l’art, amb l’exhibició de peces com les arts del vidre, la ceràmica, l’esmalt, el ferro, la porcellana, l’escultura, el mosaic o el moble, entre d’altres, creades a partir de les reproduccions d’obres mestres de cadascun d’aquests àmbits.

Lloc
Museu de Maricel
Data
Del 15 de desembre del 2023 al 13 d'octubre del 2024