'El llibre català en temps del Modernisme'

El llibre català en temps del Modernisme
09 octubre 2020 - 25 abril 2021

El llibre català en temps del Modernisme ofereix una visió sobre el que va significar el llibre com a objecte d’art des de la darrera dècada del segle xix fins a la segona dècada del segle xx, un dels períodes més rics en la creació artística a Catalunya. Aquesta exposició estudia el llibre dins dels moviments artístics denominats Esteticisme i Modernisme, en els quals podem trobar obres simbolistes, decadentistes, naturalistes o realistes. No és una mirada nostàlgica cap a temps pretèrits, sinó una anàlisi de la naturalesa del llibre com a objecte d’art.

El llibre s’estudia en tots els seus aspectes formals: des de la tipografia, els formats, els colors o la il·lustració, fins a les relligadures d’art úniques, amb decoracions particulars; des dels llibres de gran format del primer període estudiat —l’Esteticisme—, passant per les decoracions de les relligadures editorials o industrials, fins a formats ben diferents, com poden ser els allargats o els apaïsats.

Trobarem el nom dels protagonistes més importants d’aquest període entre impressors, il·lustradors, gravadors i enquadernadors.

Consulta l'exposició al Visitmuseum

Lloc
Museu de Maricel
Data
Del 9 d'octubre de 2020 fins al 25 d'abril de 2021
Horari
Consultar descripció
Material descarregable