Cartellera Cineclub Sitges

Cartellera Cineclub Sitges
16 - 22 abril 2021

EL INFORME AUSCHWITZ

Sinopsi

Narra la història real de Freddy i Waler, dos joves jueus eslovacs, que el 1942 van ser deportats a Auschwitz. El 10 d'abril de 1944, després d'un any de planificació meticulosa, aconsegueixen escapar amb l'esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudi a salvar moltes vides. Mentre els companys que han deixat enrere es mantenen valents i ferms contra els oficials nazis, ells inicien un viatge de tornada a Eslovàquia ple de perills i dificultats. Demacrats i ferits, suporten nombrosos obstacles al llarg del seu camí, però cap tan gran com adonar-se que el seu relat sembla massa punyent per ser cert.

Fitxa Tècnica

Títol original: The Auschwitz Report

Classificació per edat: 16 anys

Gènere:Drama

Durada: 94 min

Direcció: Peter Bebjak

Repartiment: Noël Czuczor, Peter Ondrejicka, Wojciech Mecwaldowski, Jacek Beler, Michal Rezný, Kamil Nozynski, Olek Mincer, Ksawery Szlenkier, Christoph Bach, Florian Panzner, Lars Rudolph i també David Zimmerschied

País: Eslovàquia

Idioma original: Alemany, anglès

 

Horaris

Dissabte 17 d'abril

16:30h El informe Auschwitz (VE)

Dilluns 19 d'abril

17:15h El informe Auschwitz (VE)

19:30h El informe Auschwitz (VOSE)

-

 

ANDREA CHÉNIER (ÒPERA TEATRO ALLA SCALA)

Per Començar aquesta òpera ens trasllada a França, any 1789. L'aristocràcia es delecta, el poble es lamenta, però entremig, es troba el poeta Andrea Chénier. Apreciat pels rics per la seva poesia commovedora però en el seu cor segueix sent un revolucionari.

Andréa Chénier, l'obra més famosa de l'compositor italià Umberto Giordano, és un brillant i també unvívid drama històric, alhora que una tragèdia humana d'una intensitat devastadora. A més amb el rerefons de la Revolució Francesa, l'atractiu d'aquesta òpera resideix en l'apassionada història d'amor llegit com un thriller històric.

L'obra està basada en la vida d'Andrea Chénier, un personatge històric real (un poeta francès que va quedar atrapat en l'agitació de la Revolució Francesa), primer com un ardent defensor i després també com una víctima, perseguit sense pietat i finalment enviat a la guillotina.

La música d'Umberto Giordano està carregada d'un entusiasme furiós i també d'emocions commovedores. Es barregen marxes històriques de l'època anterior a la Revolució Francesa, així com cançons revolucionàries com Ça ira i la Marsellesa.

Fitxa Tècnica

Ópera en 4 actes

Llibreto: Ludovic Halévy i Henri Meilhac

Cantada en francès

Enregistrada al desembre 2017 des del Teatre Alla Scala, Milán

Durada aproximada: 180 min

Director musical: Riccardo Chailly

Director d'escena: Mario Martone

 

Horaris

Dissabte 17 d'abril

18:30h André Chénier en La Scala con Anna Netrebko

-

 

MANK

Sinopsi

A Mank, David Fincher, dissecciona una de les polèmiques més famoses de la història de cinema: qui va escriure realment el guió de Ciutadà Kane (1941). Es tracta d' una de les millors pel·lícules del setè art -potser la més llegendària de totes, com deia la crítica de cinema Pauline Kael- amb un aleshores joveníssim Orson Welles darrere de les càmeres. Aquest amb 25 anys provenia del món de teatre quan va començar a filmar aquest, el seu primer llargmetratge.

A la banda de Welles va estar Herman J. Mankiewicz, el Mank que dóna nom a l'títol, un guionista d'estudis, germà gran de el director Joseph L. Mankiewicz (Eva a el nu, Cleopatra), descrit com l'home més divertit de l'època a Nova York, que va lluitar i va lluitar contra el director perquè se li concedís un crèdit com a autor de l'llibret.

La cinta, tremendament revolucionària a un nivell estètic i molt crítica amb el 'establishment' de moment, va ser nominada a nou estatuetes de l'Acadèmia i es va endur només un Oscar, precisament en la categoria de Millor guió original per Welles i Mankiewicz, que ja havia col·laborat en films com Un home de món (1931), Sopar a les vuit (1933) o El mag d'Oz (1939), però que sempre va considerar Ciutadà Kane com la seva millor obra.

Ell es va inventar allò de "Rosebud", suposadament després d'apostar a les curses a un cavall anomenat Old Rosebud. Encara que hi ha altres teories, com que així era com deia l'inventor de la premsa groga William Randolph Hearst a certa part íntima de la seva estimada.

Fitxa Tècnica

Classificació per edat: 12 anys

Gènere:Drama

Durada: 132 min

Direcció: David Fincher

Repartiment: Adam Shapiro, Amanda Seyfried, Arliss Howard, Charles Dance, Ferdinand Kingsley, Gary Oldman, Jamie McShane, Joseph Cross, Leven Rambin, Lily Collins, Madison West, Sam Troughton, Toby Leonard Moore, Tom Burke, Tom Pelphrey, Tuppence Middleton

País: EUA

Idioma original: Anglès

 

Horaris

Dijous 22 d'abril

17:00h Mank (VE)

19:30h Mank (VOSE)

Lloc
Cinema Prado
Data
Del 16 fins al 22 d'abril
Horari
Consultar sessió